Regen & zonneschijn op de Otterlose zeeën

Donderdag 14 juli

Na het ontbijt vandaag tijd voor een bijzonder spel in het bos. Enige instructie die de kinderen kregen was: zoek de juiste coördinaten voor de schat, succes!

Onze piraten kunnen hier goed mee omgaan en gingen gewoon zonder enig idee op pad in het bos. Ze vonden ineens een grote wortel in het bos, een piratenhoed, flesje rum en allerlei vreemde figuren die spullen kwijt waren. Ook hingen er woorden in het bos die ze op een levensgrote puzzel moesten schrijven. De zeemeeuw had honger, de papegaai zocht een vriendje en de havenmeester zat zo ver weg met haar puzzel dat ze bijna niet te vinden was. De groepjes gingen goed om met de moeilijke puzzelopdrachten en het lukte 2 crews al om de juiste code te vinden voor de eerste schatkist.

Daarna barstte er een flinke bui los en leek een lunch binnen in de zaal ons passender dan doorgaan in het bos. Na de lunch was er nog tijd om de laatste coördinaat te vinden en was de blauwe crew uiteindelijk het snelst.

De middag van de nieuwe leiding zorgde voor flink wat activiteit bij de kinderen. Steeds rennen naar antwoord A- B of C. De kennis werd flink op de proef gesteld.

Daarna lekker spelen, bonte avond acts voorbereiden en tafeldekken voor het avondeten. Wederom een heerlijke maaltijd gemaakt door onze fantastische keukenploeg van de Vleeschmeester. De jongere kinderen werden daarna meegenomen voor een spannend verhaal over Peter Pan. In het bos konden ze alle geluiden vinden van de belangrijke personen uit dit verhaal. De krokodil tikte in het bos, Wendy zocht Peter, de hond blafte en tinkerbel had haar eigen bel om te volgen. Kapitein Haak en Tijgerlelie waren ook te vinden evenals de verloren jongens en Peter pan zelf natuurlijk. De kinderen waren zo enthousiast dat ze wel 3x alle figuren gevonden hebben.

De kinderen boven de 10 speelden een ouderwets potje Levend Stratego waar ze ook weer hun echt piratenvaardigheden konden laten zien. Daarna was er ook nog tijd voor een spannend potje weerwolven. Met zoveel kinderen konden er ook heel veel rollen in het spel. Ze zijn inmiddels zo gewend aan dit spel dat ze veel rollen aankunnen zoals de Besmettelijke weerwolf, de grote boze wolf en Titus met de dansende beer.

De 14- jarigen werden gedropt bij de Zanding en moesten ‘zelf’ de weg terugvinden. De twee leiding die stiekem achter hen aan liep, hadden het misschien nog wel leuker dan hen. Als echte ninja’s moesten ze zichzelf verbergen in de open ruimte omdat het bosroute voor de drie lopers toch wel erg spannend was.

Morgen lekker uitslapen en starten met een brunch. Daar hebben we al zin in!


Geplaatst

in

,