Smurfen

Donderdag 12 juli 2012

De donderdag: het was wederom regenachtig smurfweer, maar gelukkig was er weer een leuk spel op de planning namelijk het smurfige chemiespel. De kinderen werden op het spel los gelaten zonder uitleg, dat bleek geen probleem. Ze moesten op zoek naar Gargamel, de heks en grote smurf. Ook de bank en de rechtbank zaten er in verwerkt waar de kinderen langs moesten gaan. Vooral de opdrachten die ze kregen van Karel de rechter als ze getikt waren, werden erg leuk gevonden ! Kortom het was een grote gezellige smurfige chaos. Gelukkig was er ook een fotograaf, die erg leuke foto’s maakte.

Daarna gingen we weer heerlijk lunchen. Even daarna was het tijd voor het door Karel en Michael georganiseerde versmurfde strontvliegenspel . Het redden van Smurfin werd tijdens dit spel belangrijker dan ooit. De kinderen (smurfen) waren druk in de weer met touwtjes doorknippen om zo Smurfin te bevrijden, maar het werd de smurfen niet makkelijk gemaakt door de tikkers, de handlangers van Gargamel. Toen dat afgelopen was gingen we terug naar de boerderij om nog even de laatste hand te leggen aan het smurfendorp, waar de kinderen eerder al aan hadden gewerkt. De smurfendorpen waren na even knutselen en kleuren helemaal af!

We hadden die avond nog twee hele leuke activiteiten op de planning staan: het bekertjesspel waarbij de kinderen van 6,7,8 en 9 onder leiding van Roxanne en Karel over mochten rennen met bekertjes water om zoveel mogelijk water te verzamelen. Dit werd de kinderen niet makkelijk gemaakt door de 14-jarigen, al zaten de 14-jarigen wel aan elkaar zaten vast gebonden en was rennen voor hen niet echt makkelijk te noemen. De kinderen vonden het geweldig dat zij zo langs de 14-jarigen konden schieten om op die manier water over te brengen. Later die avond werd er nog een tweede activiteit georganiseerd namelijk het bij de kinderen bekende moordspel. Waarbij Rita Rood vermoord was en de kinderen moesten gaan uitzoeken wie het gedaan had: Gerrit Geel, Gerda Groen, Wilma Wit en Pieter Zwart. De meeste kinderen kwamen uit bij Gerda Groen, maar alleen groepje 1 had het juiste motief. Nadat de kinderen allemaal op de boerderij wat te drinken en te eten hadden gehad sloten we moe, maar voldaan de dag af


Geplaatst

in

,