Dinsdag 23 juli 2019

Vanochtend weer een heerlijk ontbijtje. De temperatuur begint al duidelijk te stijgen. De speurtocht is daarom in de ochtend en zoveel mogelijk in de schaduw. We slaan de open heide vandaag maar over. Op zoek naar de steen der wijzen viel nog niet mee. Kennisvragen over Harry Potter zijn niet voor iedereen een makkie. Na het bouwen van een bezem en een ‘imperius’opdracht konden we terug op de boerderij direct een boterham eten. Daar hadden we wel trek in.

32 graden

Deze middag het nuttigste onderdeel van ons kamp: het opruimen van de kamers. Na 3 dagen kamp liggen de meeste koffers flink overhoop. Het opruimen zorgt vaak ook voor verrassende ontdekkingen zoals zwembroeken of sokken die ineens tevoorschijn komen.

Snoepwarenhuis Zacherinus opende ook de deuren en nadat alle snoepzakken weer gevuld waren, vertrok iedereen in badkleding naar het grote veld. De kleintjes starten direct met een watergevecht waardoor we opgefrist met het volgende spel konden starten. Een wedstrijd tussen de afdelingen. Voor extra energie eerst nog per afdeling een bak vol meloen. Inge legde uit wat de bedoeling was: levend bingo. Wie heeft als eerste een rij vol én de juiste parels gehaald in het zwembad. De strijd barste fel los. Team Noctua ging er met de meeste punten vandoor.

Levend bingo

Lekker opgefrist roken we al de heerlijke geuren uit de keuken. Het vlees van onze sponsor Slagerij Gelderblom smaakt iedere avond fantastisch. Ditmaal staat andijviestampot op het menu.

De maaltijd sluiten we af met een liedjesmarathon en een ijsje. En met de verdeling van de afdelingspunten: Lupus 27, Sus Scrofa 34, Noctua 43 en wederom Cervus 44.

Tijd voor het laatste spel van de dag: de kleintjes doen een renspel en de groten spelen op het veld Hollandse Leeuwen. Dat gaat er stevig aan toe.

Als de kleintjes in bed liggen, zoeken de groten in het bos uit wie de secretaresse heeft vermoord. Uiteindelijk blijkt de autohandelaar de schuldige te zijn.

We bereiden ons voor op een warme dag morgen op de Zanding.


Geplaatst

in

,