PCS: Palace Crime Scene

Karel had weer vreemde opdrachten bedacht
Karel had weer vreemde opdrachten bedacht

Dinsdag 22 juli 2014

Vandaag konden we gelukkig weer genieten van een heerlijk zonnetje. Het werd zelfs al snel erg warm. Desondanks werd er door alle kinderen hard gerend in het bos zodat ze de rovers konden tikken. Iedere rover had een ooglapje met daarin een eigen kleur. Sommige 14-jarige rovers probeerden zelfs te rennen met 2 ooglapjes om.

Na het chaosspel was het tijd voor de lunch. Er wordt door iedereen flink gegeten. Te zien aan de hoeveelheid brood die er door heen gaat, komen met name de kleineren minimaal 5 cm langer terug.

In de middag was het tijd voor verkoeling. Sommigen hielden liever hun regenjas aan tijdens het watergevecht. Nog even een potje levend bingo terwijl de keuken hun eigen boontjes dopten.

Na het avondeten zijn de kids van zes t/m negen jaar naar het bos gegaan voor het spelen van een fantastisch dierengeluidenspel. Het spel werd begeleid door de 14-jarigen die allen een dier uitbeelden. De kinderen hebben driftig gezocht naar de leukste dieren.

Het was een speciale avond, de avond van het moordspel! Dit is één van de favoriete avonden van de kinderen, want wat is er nu mooier dan een moord oplossen? Maar was er wel een moord gepleegd? Dit jaar dus niet! Er is iemand vermist maar wie o wie…. Het is fout gegaan na de laatste metro. Alle kinderen vanaf 10 jaar moesten in het bos verder zoeken naar aanwijzingen.

Ook voor de kleineren was het een speciale avond. Zij mochten voor het eerst in de historie ook een keer het weerwolvenspel spelen!

In het bos aangekomen, bleken de groten terecht gekomen te zijn in een CSI-achtige omgeving. Ze moesten op verschillende locaties achterhalen welke achtergrond de verschillende personages in deze vermissingszaak hadden. Uiteindelijk werd de dader achterhaald en kon iedereen na een nachtzoentje gaan slapen.


Geplaatst

in

,