Lekker luiaarden

Dinsdag 12 Juli 2022

Begin van een heerlijke warme kampdag start met een dagelijks ontbijtje in de grote zaal. De boterhammen gaan er altijd goed in. Dan klaarmaken voor een speurtocht. Het eerste groepje start lekker op tijd zodat we niet midden in de hitte hoeven te lopen over de hei. Desalniettemin kwam iedereen verhit terug en konden direct de zwemspullen aan. De 2 zwembaden stonden al klaar!

Na de lunch dringend tijd om de slaapzalen op te ruimen. De inhoud van de tassen ligt niet meer zo netjes als thuis.

De waterspelletjes worden klaargezet. Bekertje water doorgeven boven je hoofd, blindvolleybal met sponzen, buikschuiven en daarna natuurlijk een uitbundig watergevecht.

De keukenleiding had hard gewerkt en er stond een uitgebreide nasimaaltijd klaar. Met kip, wederom dankzij Vleeschmeester Gorinchem, kroepoek, pindasaus, gebakken uitjes en een spiegeleitje. We krijgen hier altijd een luxe maaltijd!

De kinderen van 6,7,8 en 9 gingen naar het bos voor levend mastermind. Na flink speurwerk vonden alle kinderen de juiste code, tijger, panda, olifant en krokodil. De ‘groten’ hadden een bijna professionele competitie aan de tafeltennistafel waar er maar 1 de winnaar kon zijn. Dat zorgde voor gezonde rivaliteit en spanning.

Toen iedereen weer terug was op de boerderij startte het toneel voor het moordspel. Vijf dieren die ieder een prooi hadden verschalkt. Wie heeft de emoe, de zebra, de zwaan en de kameel vermoord?

De kinderen moeten in groepjes gaan ontdekken wie welk dier heeft opgegeten.

De ‘kleintjes’ liggen tijdens dit spel al ruim in bed.

Morgen weer een nieuwe dag!!


Geplaatst

in

,