Piraten op rooftocht

Dinsdag 11 juli

Het beloofde weer een warme dag te worden met een temperatuur van 28 graden. We waren daarom vroeg uit de veren voor een zoektocht naar de schat van Wakka Kiki. De kinderen bevoeren de gevaarlijke zeeën van Otterlo. Hun zoektocht leidde hen langs zeemeerminnen, Nooitgedachtland en een waar piratenschepenkerkhof, en uiteindelijk werd hun moed beloond! Na een lange en warme zoektocht – waarin zij ook nog verschillende opdrachten moesten uitvoeren – bereikten zij veilig het eiland van Wakka Kiki en volgden ze de edelstenen naar de schat: een heerlijk verfrissend waterijsje.

Na de lunch had de leiding een heel tof parcours uitgezet met allerlei water-opdrachten dat het zo snel mogelijk moest worden afgelegd. Het beste team kreeg 4 punten voor de piratencompetitie, en de teams daarna respectievelijk 3, 2 en 1 punt. Aan het eind daagden de leiding de 14-jarigen uit voor een race, wat een geluk voor ons dat wij dit jaar een aantal jonge rotten mee hebben die ook nog eens heel snel zijn waardoor de leiding de winst mee naar huis nam.

’s Avonds aten we heerlijke kipdöner met pitabroodjes van Vleeschmeester. Het vlees was niet aan te slepen zo lekker vonden de kinderen het en de leiding ook trouwens.

Toen was het tijd voor de kleintjes om levend Mastermind te spelen, wat voor sommigen best een uitdaging bleek. Op de boerderij speelden de grote kinderen levend Bingo en werd er fanatiek gerend.

Toen de kleintjes terugkwamen uit het bos was er nog een mini-disco en konden ze nog lekker even met hun voetjes van de vloer. De groten vertrokken naar het bos waar de geest van Piratus Dodus op hen wachtte in een bijzonder schouwspel. Blijkbaar was er een goed feestje geweest waar Pien Ponter, Piratenprinses Theresa, Denise van der Decken, Hannah Haak, Piratus Dodus en Peter Pan zich hadden vermaakt. Helaas eindigde dit feestje voor Piratus Dodus dus in een enkeltje naar het hiernamaals. De kinderen kregen een detectiveboekje en mochten de verdachten ondervragen. Uiteindelijk bleek Therese Victoria van Texel tot Ameland en Schiermonnikoog de boosdoener. Zij had haar zus Piratus Dodus Dolorus van Texel tot Ameland en Schiemonnikoog met de rum vermoord. Tot op heden blijft het gissen of er opzet in het spel was. Theresa kennende zou dit zomaar het geval kunnen zijn, het kwam haar (en de andere piraten) in ieder geval goed uit.

In de verte zagen we het onweer aankomen dus vertrokken we snel naar de boerderij. We waren net binnen toen het flink begon te regenen. Omdat het nog vroeg was besloten we nog een potje weerwolven te spelen in de discozaal.

Dat was de dinsdag, ahoy maatjes, tot morgen!


Geplaatst

in

,