Smurf je rot

Dinsdag 10 juli 2012

Sorry voor ons late verslag van de dinsdag, maar de leiding wilde na de dropping ook wel erg graag naar bed! Maar wat in het vat zit, verzuurt nooit, dus hierbij alsnog even de dinsdag in vogelvlucht… In de ochtend gingen we met de hele groep lekker het bos in. Onze leiding Job had de taak een leuk spel te verzinnen, maar omdat zijn dochters Lara en Kim ook meegaan, had hij van deze jongedames duidelijke instructies meegekregen: geen kamp zonder een ‘piratenooglapspel’. Uiteraard had Job het spelletje nog wel even versmurft, het werd dus het smurfenhoedjesspel. Bij dit spel liepen de 14- jarigen en een aantal leiding met een smurfenmuts door het bos. Iedere smurf had een (voor de kinderen niet zichtbare) kleur bij zich. De kinderen kregen een kleurenkaartje en moesten op zoek naar de smurf met dezelfde kleur. Tik alleen niet Gargamel (verkleed als smurf, met een zwart kaartje), want dan mag je je kaartje inleveren! Makkelijk? Nee hoor, niet als de smurfen van kleur mogen wisselen!

In de middag was het tijd voor 2x ‘Ren Je Rot’. De eerste variant was een spel waarbij je per groepje in de aangegeven volgorde allerlei spelletjes moest doen. Denk hierbij aan midgetgolf, domino, hinkelen en tennisbal-gooien. Het groepje dat als eerste alle spelletjes had gedaan, had uiteraard gewonnen. Het was dus een druk geren over de boerderij! Daarna was het tijd voor de ‘Ren je rot’-variant die de meeste ouders nog wel kennen van de televisie van vroeger: een quiz met meerkeuzevragen, waarbij je steeds in het vak (A, B of C) met het goede antwoord moest gaan staan. De vragen gingen uiteraard over smurfen en over Afrika, het continent waar kampsmurf volgens de ansichtkaart vandaag zou zijn… Degenen met de meeste goede antwoorden hadden het spel gewonnen. Voor het avondeten hadden onze keukenprinsessen een grote verrassing, ze hadden de hele dag in de keuken gestaan om pannenkoeken voor ons te bakken. Dat was dus smikkelen en smullen!

De avond begon voor de jongste kinderen (t/m 9 jaar) met het smurfengeluidenspel: in het bos zaten onder andere babysmurf en smurfin verstopt, die lekker veel lawaai maakten. De kinderen moesten deze smurfen zien te vinden en dan natuurlijk ook zo snel mogelijk. Het groepje dat als eerste alle smurfen in de goede volgorde had gevonden, was de trotse winnaar! De grotere kinderen werden ondertussen op de boerderij beziggehouden met levend bingo. Dit is een bingo-variant waarbij verschillende kleuren, horend bij de nummers, overal op de boerderij hangen. Iedere keer als een nummer en kleur werden genoemd, moest de kleur worden gehaald. Het was dus een erf vol rennende en hijgende kinderen!

Toen de jongste kinderen terug waren op de boerderij, kwam het moment waar de grotere kinderen al naar hadden uitgekeken: de dropping! In groepjes werden de kinderen in auto’s naar een onbekende plek gebracht, vanwaar zij met leiding de weg terug naar de boerderij moesten zien te vinden. Sommige groepjes hadden al snel de weg teruggevonden, maar anderen gingen uiteindelijk toch met een flinke omweg terug en hebben bijvoorbeeld een bezoekje gebracht aan Wekerom of Harskamp. De 14-jarigen kregen een speciale behandeling, maar daar vertellen ze vast bij terugkomst meer over! Na de dropping snel naar bed, want het was toch best laat geworden!


Geplaatst

in

,