De laatste voorbereidingen

De spanning begint inmiddels toch al wel toe te nemen: we gaan bijna op kamp! Uiteraard is de leiding al erg lang bezig met de voorbereidingen (de eerste voorbereidingen begonnen zelfs al in februari), maar net als ieder jaar moeten ook kort voor kamp nog de nodige dingen gedaan worden. Een jaarlijks terugkerende activiteit voor de leiding ter voorbereiding van het kamp is wat wij de knutselavond noemen.  Normaal is deze knutselavond op de dinsdagavond voor het kamp, maar dit keer was de leiding al een week eerder (vorige week dus) op donderdag aanwezig in de speeltuin.

Maar wat is de knutselavond eigenlijk? Uiteraard wordt er ook geknutseld, maar daarover later meer. Want het meest werk tijdens deze avond is toch eigenlijk wel het leeghalen van bergingen en de zolder. Alle spullen die van het kamp zijn werden tevoorschijn gehaald en uitgestald in de zaal en, dankzij het mooie weer, ook op het voetbalveld. Zoals jullie kunnen zien op de foto’s hebben we erg veel spullen: spelletjes, EHBO-spullen, leesvoer, hesjes, keukenspullen en nog heel veel meer. Op zich fijn dat we zo veel spullen hebben (wat er ook gebeurt, we kunnen altijd vooruit), maar het moest ook dit jaar weer goed worden uitgezocht. Is de zonnebrand of jodium over de datum? Is er nog knutselmateriaal? Zijn de badmintonrackets nog heel en geldt dit ook voor de ballen? De leiding ging dus druk aan de slag om alle kisten en dozen uit te zoeken en boodschappenlijstjes te maken. De laatste spulletjes worden deze week nog gekocht en ingepakt. Terwijl een deel van de leiding de dozen en kisten weer ging inruimen en de keukenleiding aan het afwassen was,  ging het overige deel van de leiding nog knutselen ter voorbereiding van de spelletjes op het kamp. Aan het einde van de avond waren alle klussen geklaard, we zijn dus bijna klaar voor vertrek.

Gelukkig is het altijd een gezellige boel tijdens de knutselavond, dus dan zijn al die klussen niet erg om te doen. En het leukste vinden wij nog altijd dat na zo’n avond het kampgevoel er helemaal is. Wat ons betreft kan het kamp dus gaan beginnen, tot vrijdagavond allemaal!


Geplaatst

in