De laatste loodjes

De laatste dagen wordt het in de speeltuin steeds drukker met leiding die bezig is met de laatste voorbereidingen op het kamp. Niet heel raar, want we gaan tenslotte aanstaande zaterdag alweer op kamp. De laatste loodjes dus nog, maar we zijn overtuigd dat het allemaal weer gaat lukken. Een jaarlijks terugkerende activiteit voor de leiding ter voorbereiding van het kamp is wat wij de knutselavond noemen.  Deze knutselavond was traditioneel weer op de dinsdagavond voor het kamp.

Knutselavond

Maar wat is de knutselavond eigenlijk? Uiteraard wordt er ook geknutseld, maar daarover later meer. Want het meest werk tijdens deze avond is toch eigenlijk wel het leeghalen van bergingen en de zolder. Alle spullen die van het kamp zijn werden tevoorschijn gehaald en uitgestald in de zaal en, dankzij het in ieder geval droge weer, ook op het voetbalveld. Zoals jullie kunnen zien op de foto’s hebben we erg veel spullen: spelletjes, EHBO-spullen, leesvoer, hesjes, keukenspullen en nog heel veel meer. Op zich fijn dat we zo veel spullen hebben (wat er ook gebeurt, we kunnen altijd vooruit), maar het moest ook dit jaar weer goed worden uitgezocht. Is de zonnebrand of jodium over de datum? Is er nog knutselmateriaal? Zijn de badmintonrackets nog heel en geldt dit ook voor de ballen? De leiding ging dus druk aan de slag om alle kisten en dozen uit te zoeken en boodschappenlijstjes te maken. Tussendoor werden we even onderbroken door onze leiding Caroline en Michel, die trots hun pasgeboren zoon Tijl kwamen voorstellen aan de leiding. Tijd voor beschuit met muisjes voor de leiding en een mooi cadeau voor Tijl dus.

De laatste spulletjes voor het kamp worden deze week nog gekocht en ingepakt. Terwijl een deel van de leiding de dozen en kisten weer ging inruimen en de keukenleiding aan het afwassen was,  ging het overige deel van de leiding nog knutselen ter voorbereiding van de spelletjes op het kamp. Aan het einde van de avond waren alle klussen geklaard, we zijn dus bijna klaar voor vertrek.

Gelukkig is het altijd een gezellige boel tijdens de knutselavond, dus dan zijn al die klussen niet erg om te doen. En het leukste vinden wij nog altijd dat na zo’n avond het kampgevoel er helemaal is. Wat ons betreft kan het kamp dus gaan beginnen, tot vrijdagavond allemaal!

de opslag wordt leeg getrokken

Geplaatst

in