de houtkamp

Al sinds 1977 gaan we op kamp naar Otterlo. De eerste drie jaar gingen we naar een kampeerboerderij aan de andere kant van het dorp, maar al sinds 1980 gaan we ieder jaar naar “De Houtkamp”, de boerderij van de familie Van Omme. In het verleden werden op deze boerderij ook varkens gehouden, maar tegenwoordig beperkt de veestapel zich tot scharrelkippen en melkkoeien. In de loop der jaren is een hoop veranderd aan de boerderij. Waar vroeger alleen in de voormalige koeienstal en in tenten werd geslapen en gegeten en er maar 1 douche aanwezig was, daar is nu deze voormalige koeienstal omgebouwd tot een grote recreatiezaal en zijn twee andere stallen omgebouwd tot luxe slaapzalen. Tevens zijn er nu uitgebreide toiletten en douches en is er een uitgebreide keuken ingericht. Gezien de ruime opzet van de boerderij is er genoeg plek voor leuke spelen op de boerderij: er is een groot plein (met ook nog eens een basketbalpaal) en een flink grasveld met daarop voetbaldoeltjes en een volleybalnet. Bij dat zelfde veld is er ook een mini-kinderboerderij met geiten, konijnen en allerlei soorten vogels.

En niet alleen de boerderij is mooi, maar ook de ligging maakt De Houtkamp tot de voor ons perfecte locatie! Zowel aan de voor- als achterkant van de boerderij lopen we zo het bos in, zodat we dicht bij de boerderij de leukste bosspelen kunnen doen. Verder is het dorp Otterlo gelegen op circa 1 km lopen, dus het winkelen naar een souvenirtje mag ook geen probleem zijn. En als laatste valt nog te vermelden dat er op loopafstand ook een natuurbad in een camping is, dus ook bij warm weer kunnen we ons goed vermaken en lekker afkoelen.

Een perfecte locatie dus! Voor degenen die interesse hebben om zelf de boerderij te huren, een nacht te overblijven in de bed&breakfast zie de site van De Houtkamp. Uiteraard vind je op die site ook meer foto’s van deze boerderij.


Geplaatst

in