De enveloppen (verslag 19 juli)

Morgen vertrekt de bus naar Otterlo pas, maar wat ons betreft begint het kamp altijd een dag eerder al. Dan komen alle kinderen en ouders naar speeltuin Victorie om hun koffers, portemonnee en medicijnen in te leveren. Bij deze dan ook een eerste verslag van het Victorie Zomerkamp 2019, met bijzondere aandacht voor de mysterieuze enveloppen die de kinderen kregen.

Koffers inleveren
Koffers inleveren

Maar laten we vooral bij het begin beginnen. Al in juni hadden alle ouders/verzorgers bericht van de leiding gekregen dat ze de avond voor kamp naar de speeltuin moesten komen om allerlei spullen en formulieren in te leveren. Dit doen we ieder jaar zodat we alle tijd hebben om alles met de kinderen en ouders door te nemen en alle vragen te beantwoorden. Op deze manier kunnen we op de zaterdag lekker op tijd vertrekken richting Otterlo.

De leiding

Nog ruim voordat de eerste kinderen en hun ouders naar de speeltuin kwamen, was er al veel leiding aanwezig. Tafels en stoelen werden klaargezet, net als de schatkist voor de portemonnees en allerlei koffers en mappen. Tegelijk werd nog even bijgepraat en werden de laatste dingen voor kamp voorbereid. Ook voor de leiding is zo’n avond voor kamp altijd weer spannend: zijn we niets vergeten of hebben we toch nog zaken te regelen op het laatste moment?

De koffers

Direct om 19 uur kwamen de eerste kinderen en hun ouders binnen, te beginnen met onze jarige Kim. De leiding begon uiteraard direct uit volle borst te zingen voor de jarige en we hadden zoals het hoort ook een cadeautje geregeld. Bij het uitpakken wist ze alleen nog niet dat het cadeautje heel veel te maken had met het thema van dit jaar, maar daarover straks meer.

Allereerst nog maar eens even vertellen hoe dat ‘koffers inleveren’ nu eigenlijk gaat. Logischerwijs brengt iedereen zijn of haar koffer mee naar de speeltuin, zodat deze ook alvast kan worden geladen in een van de transportbusjes. Maar daar blijft het niet bij. Ook het portemonneetje wordt netjes in de schatkist gelegd, de leiding zal goed op het zakgeld passen. Met het geld kunnen tijdens het kamp af en toe snoepjes worden gekocht (dat heet toko) en kan op de vrijdag op kamp een souvenirtje worden gescoord. De kinderen die medicijnen gebruiken leveren dat ook gelijk even in bij de leiding. Als laatste moeten er ook nog drie formulieren ingevuld worden ingeleverd. Hierop staat onder andere hoe we ouders kunnen bereiken, hoeveel zwemdiploma’s het kind heeft en wanneer en in welke dosis medicijnen moeten worden gegeven. Belangrijke informatie voor de leiding om te weten dus.

De enveloppen

Normaal hebben we met de bovenstaande acties het allemaal wel gehad en kunnen de kinderen naar huis of lekker nog even buitenspelen. Maar dit jaar is alles anders en lag er voor alle kinderen een mysterieuze envelop met een supermooi zegel met een grote ‘V’ erop klaar. En alle kinderen waren verbaasd dat ze de envelop ook nog direct mochten openmaken. In de envelop zaten twee papieren. De eerste was een brief waarin stond dat de kinderen waren toegelaten tot de Otterlose Victoverschool. Dat vond iedereen wel erg leuk, dat betekent dus ook dat het thema dit jaar ’toveren’ is. Dat wordt een spannende week! Het andere papier was een busticket om morgen mee te kunnen met de bus naar deze school op de boerderij in Otterlo. De leiding wees iedereen er dus op om morgen het ticket niet te vergeten, want misschien is de buschauffeur wel heel streng en mag je niet mee…

Inmiddels zijn de transportbusjes helemaal volgeladen en klaar om morgenochtend al naar Otterlo te gaan. De leiding is lekker thuis om de laatste voorbereidingen te treffen of misschien om nog een laatste keer vroeg naar bed te gaan. We zien iedereen morgenochtend met alle plezier terug om met de kinderen richting Otterlo te vertrekken. Nog even ter informatie: kinderen graag aanwezig tussen 10.30 uur en 11.00 uur, zodat we om 11.15 uur in de bus kunnen stappen en om uiterlijk 11.30 uur echt kunnen vertrekken. Tot morgen!


Geplaatst

in

,