De eerste vergadering: “We zijn compleet!”

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen is de eerste vergadering voor het Victorie Zomerkamp alweer achter de rug. Tijdens die eerste vergadering hebben we altijd heel veel te bespreken, want ieder jaar beginnen we weer met een blanco canvas.

Traditioneel begint de vergadering altijd iets na het afgesproken tijdstip, echter was deze vergadering er geen als alle anderen. We begonnen namelijk stipt om 20:00 uur, zoals afgesproken.

Leiding

De eerste vergadering is altijd het moment waarop de leiding definitief aan moet geven of ze mee gaan op kamp dat jaar of niet. Het kan natuurlijk wel eens zo zijn dat het vanwege studie of werk niet mogelijk is om de kampweek vrij te krijgen of het om een andere reden niet lukt om mee te gaan. Aan het einde van dit rondje konden we gelukkig zeggen: “We zijn compleet!” Ook dit jaar gaan er weer 16 leiding mee op kamp: Beau, Bram, Charles, Demi, Giovanni, Inge, Jodie, Karel, Laury, Lieve, Matthijs, Nathan, Niki, Roeland, Samantha en Yvonne zijn van de partij.

Takenlijst en weekschema

Wat ook ieder jaar moet gebeuren is het invullen van de takenlijst en het weekschema. Op de takenlijst staan vooral de taken ter voorbereiding van het kamp. Hoewel er veel leiding vaste taken heeft is het ook belangrijk dat we jaarlijks afwisselen voor bepaalde taken. Zo moet iemand de corveeklokken maken en moet het vervoer naar de boerderij geregeld worden. De lijst beslaat net iets meer dan één A4tje, dus genoeg taken te verdelen.

In het weekschema staat welke leiding een bepaald dagdeel een spel gaat bedenken. Dit deel van de vergadering lijkt soms net een veiling: Wie biedt?Soms zijn er meerdere leiding die op een bepaald dagdeel een spel willen bedenken. Dan ontstaat er een soort handjeklap en wordt de gulden middenweg gezocht. Naast de spellen bepalen we in het weekschema ook wie wanneer de sanitaire voorzieningen schoon moeten maken. Dit gebeurt iedere dag minimaal één keer door twee leiding.

Thema

Dit jaar hebben we ook het thema gekozen tijdens de eerste vergadering. Soms gebeurt dit ook wel eens tijdens de tweede vergadering, maar dit keer waren we er vroeg bij! De leiding was bijna unaniem voor het uiteindelijk gekozen thema. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij!

Het bovenstaande verslag is direct na de eerste vergadering geschreven, dus nog voor we ons zorgen hoefden te maken over het Coronavirus. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de mogelijke gevolgen voor het kamp. Maar voor nu blijven we positief.

Blijf allemaal binnen en blijf alsjeblieft gezond!


Geplaatst

in