De bonte avond (verslag 20 juli)

Brunch

De laatste echte kampdag vandaag. Opruimen geblazen! Alvast zover mogelijk je eigen koffer inpakken. Dit betekende ook dat alle kinderen op zoek moesten naar hun inmiddels droge handdoeken. Bij deze ook alvast de vraag voor komend kampjaar aan alle ouders: schrijf alsjeblieft de naam van uw kind op alle handdoeken! Bij meer dan 1 witte of blauwe handdoek weet niemand meer welke van hem of haar is (deze vraag geldt trouwens ook voor de rest van kleding). Mocht u bij thuiskomst nog spullen missen, graag even kijken bij de gevonden voorwerpen.

Tijdens het opruimen wordt er ook druk geoefend voor de bonte avond. Goocheltrucs, dansjes en quizen worden uitvoerig voorbereid, outfits worden uitgezocht en de attributen gesorteerd. Een jaarlijkse traditie is de wandeltocht naar het dorp. Eindelijk mag al het geld uit de portemonneetjes worden opgemaakt. Vele souvenirs en hebbedingetjes worden gekocht en verdwijnen even in een krat. Pas in de bus krijgen ze deze kadootjes mee in hun rugzak. Ook het liedjesboekje, kamplied en andere aandenkens aan dit jaar worden dan uitgedeeld.

De keukenploeg heeft zich uitgesloofd om voor ons vandaag wraps klaar te maken. Crème fraîche en guacamole zijn bij velen onbekend maar laat zich goed smaken. Sowieso zijn we de afgelopen week erg verwend met heerlijk eten. Al het vlees werd overigens gesponsord door Slagerij Gelderblom-Gorinchem. Hiervoor zijn we natuurlijk erg dankbaar want er gaat nogal wat vlees doorheen in een week. Voor de vegetariërs is er altijd een vervangende portie.

Bonte avond

Om 20.00 uur startte de bonte avond met dit jaar 3 presentatoren. De kinderen hebben er een gedenkwaardige show van gemaakt. Ze durfden zelfs Charles nat te gooien! De hubbabubba challenge zat er ook weer bij en een prachtige dans van alle 14-jarigen. Dit jaar nemen we van 10 kinderen afscheid. Voor hen was het de laatste bonte avond, de laatste disco en de laatste la bamba. Door alle 12- en 13 jarige meiden werden ze op toepasselijke wijze uit de zaal gezongen.

Een klein jubileumfeestje was er ook dit jaar: Karel en Michel zijn dit jaar voor de 10e keer mee als leiding. Als verrassing was de rest van leiding verkleed in de thema’s van de afgelopen 10 jaar. Aan Karel en Michel de taak om de juiste data bij de juiste thema’s te plaatsen. Dat bleek een lastige opgave.. Gelukkig konden een paar 14-jarigen de foutjes snel eruit halen. Na de disco snel het bed in zodat de leiding aan de slag kan met opruimen. Oud-leiding Job is vanavond even gekomen om hiermee te helpen. Wederom door sponsoring van Groeneweg B.V. komt Job met een busje. Hij kan hierdoor al een heleboel spullen meenemen naar Dordrecht.

Morgen dan de laatste spulletjes en wachten op de bus zodat we alle familie weer snel kunnen omarmen. Kamp is super leuk maar thuiskomen is toch ook een fijn onderdeel.


Geplaatst

in

,