Brood en spelen?!

Een verslag van een kampvergadering – Dordrecht 22-04-2017,

Het Victorie Zomerkamp zelf duurt slechts 1 week, de voorbereiding neemt echter veel meer tijd in beslag. Dit jaar zullen wij op deze site proberen iedereen wat meer te laten zien van hoe de leiding bezig is met de voorbereidingen op het kamp en toeleeft naar die leuke kampweek in juli. Te beginnen met een verslag van de kampvergadering die wij als leiding afgelopen vrijdag hebben gehouden. Onze leiding Bram heeft zijn visie op deze avond op geheel eigen wijze verwoord in onderstaand stukje. Brood en spelen?!

Zonder toeziend oog van Edith Schippers begonnen afgelopen zaterdag 15 goed gemotiveerde locoburgemeesters van Otterlo aan een welgeteld 210 minuten durend beslag omtrent de kwestie Victorie Zomerkamp. Onderwerpen waar de verschillende partijen nog niet uitkwamen werden uitgesteld naar de volgende vergadering, essentie was om de primaire thema’s aan te pakken. Het kamp werd tussen neus en lippen door samengevat met de kreet ‘’Brood en Spelen’’, waarna een eenling verder ging in het Latijn. Er werd kortdaad ingegrepen en met een bindend referendum werd de voertaal teruggebracht naar Oer-Dordts.

Voor het kamp van 2017 zijn inmiddels 52 kinderen ingeschreven en vol is helaas vol. De keukendienst bereidt zich voor op schelle hongerige kreten uit de eetzaal en past daarom de samenstelling enigszins aan. Dit jaar zal vers bloed het schort omtrekken en de anti-slip-stoute schoenen aantrekken om de nodige gezonde gerechten op te dienen. Voor de slaapzalen is een voorlopige indeling gemaakt en deze zal bij de volgende vergadering definitief geordend en doorgevoerd worden.

Het sponsorteam is aangesteld en zal binnenkort weer een bericht versturen naar de sponsoren van het voorgaande jaar en op zoek gaan naar nieuwe sponsoren. Heeft u als trouwe aanhanger nog een waardevolle tip of een gulle gever binnen uw kring dan horen wij dat natuurlijk graag. Naast het sponsorteam zijn ook de overige taken verdeeld en weet de kampleiding wat ze te doen staat vooraf, tijdens en na het kamp. Het weekschema is ingevuld, de verantwoordelijkheden toegekend en bekend is wie er wanneer door de boer op het matje geroepen kan worden.

Er werd soms op het scherpst van de snede gedebatteerd maar vooral met plezier uitgekeken naar het weerzien met kinderen van vorig jaar en de kennismaking met onze nieuwe kompanen. Nog een paar maandjes wachten en dan staan we allemaal, (niet op de derde dinsdag van september), met ons koffertje klaar om te vertrekken voor een week plezier.

Tot dan!


Geplaatst

in