Bijkletsen met.. Jodie

Even gezellig bijkletsen

Om alvast in de stemming voor het Victorie Zomerkamp te komen, spreken we in de weken voor het kamp nog even met een aantal leiding. Er zijn dit jaar flink wat nieuwe leiding aan jullie voorgesteld, maar ook de “oude rotten” in het leidingvak gaan nog steeds mee. Dit keer praten we bij met Jodie.

V: Je gaat al heel wat jaartjes mee als leiding. Heb je toevallig bijgehouden voor de hoeveelste keer je nu mee gaat? En ging je als kind ook al mee op kamp?

A: Dit wordt alweer de negende keer dat ik meega als leiding, als kind ben ik van 7 t/m 14 jaar mee geweest.

V: We staan op het punt om op te kamp gaan. Zijn al je spellen al voorbereid?

A: Ik ben nu nog met bezig met de laatste voorbereidingen. De meeste spellen die ik moet voorbereiden liggen al klaar in mijn kamp-map, dus daar heb ik weinig werk meer aan. Er is nog één spel dat wat voorbereiding vergt, maar ook dat gaat helemaal goedkomen. Daarnaast zorg ik samen met Inge, Caroline, Niki en Matthijs voor het thema dit jaar. We zijn er zelf er enthousiast over, dus het is leuk om mee bezig te zijn. Alle ideeën zijn inmiddels uitgewerkt en het wordt echt heel gaaf! Ik wacht ondertussen ook nog op het laatste cijfer van mijn studie, dus het is wel een welkome afleiding om met kamp bezig te zijn.

V: Je noemde het net al even, het thema.  Zonder te veel te verklappen: wat vind je van het thema van dit jaar?

A: Dit kamp maken we een reis naar een andere wereld die recht onder onze neuzen verborgen ligt. Bovendien hebben we deze wereld al eens eerder bezocht, hoewel de kinderen die nu meegaan dat niet hebben meegemaakt.

V: Bosspelen, disco’s, waterspelletjes, de toko en nog veel meer: er is genoeg te beleven op kamp. Waar kijk jij eigenlijk het meest naar uit?

A: Dat is een lastige vraag, nu moet ik dus kiezen.. Voor mij is het kamp an sich iets waar ik altijd naar uitkijk. Het hele jaar zit ik in de collegebanken en als ik stageloop zit ik op kantoor. Bovendien moet je altijd “aan” staan (digitaal gezien). Op kamp ben je een week in de natuur en krijg je weinig mee van de buitenwereld. Het is echt een weekje bijkomen. Het is fysiek natuurlijk wel best pittig, maar metaal rust ik echt uit op kamp.
Maar je wilt natuurlijk één ding horen.. Dan kies ik toch voor de spontane acties die zomaar kunnen ontstaan, bijvoorbeeld bij lekker weer terugkomen uit het bos en midden in een watergevecht terecht komen.  

V: Wat zou jij als ervaren leiding de kinderen nog mee willen geven voor het komende kamp?

A: Wees lief voor elkaar, maar vooral voor de leiding!


Geplaatst

in