Bergen en water (verslag 15 juli)

Naar de bergen

De eerste hele kampdag begon met het inmiddels welbekende zonnetje. Een heerlijke start van de dag! De corveeploeg gaat altijd iets eerder uit zijn bed om alle ontbijtspullen te dekken. Hierdoor kan de rest zorgeloos aanschuiven. Vanochtend kregen we ook voor het eerst de overheerlijke verse melk uit Otterlo. Deze ochtend stond een spel op de zgn. bergen gepland. Yvonne en Rox hadden een nieuw spel bedacht: levend kolonisten van Catan. Een aantal kinderen kende het bordspel al waardoor de uitleg makkelijk te volgen was. Alle kinderen van klein naar groot konden in dit spel hun energie kwijt: er werd getikt, gehandeld en tactisch gespeeld. Uiteindelijk wisten het team van Leonie (erts) en het team van Lieve, onze nieuwe hulpleiding (hout) ieder een spel te winnen.

Het leek wel een woestijn op de bergen dus we hadden extra veel water bij ons en alle kinderen werden meerdere malen uitvoerig ingesmeerd. De kinderen waren zonder uitzondering enthousiast over dit nieuwe handelsspel. Deze komt zeker nog eens terug de komende jaren.

Bij terugkomst stond het middageten klaar en konden de kinderen daarna met gevulde maag zich klaarmaken voor het waterfestijn. Bikini’s en zwembroeken werden uit de koffers getrokken terwijl Charles, Karel, Inge en Leonie waterspellen klaarzetten op het veld. Om elkaar beter te leren kennen, werd begonnen met natte kennismakingsspellen. Deze zelfs in de schaduw omdat de zon te warm was.

Pret met water

Opgefrist gingen de verschillende groepjes aan de slag met waterballonnen, sponzen, emmers en zwembaden. Het ontaarde uiteraard in een gezellig watergevecht waarbij ook of juist de leiding niet werd gespaard.

Als klap op de vuurpijl was vandaag het eerste toko moment. Met hun portemonneetje rustig zoekend welke snoepjes het lekkerst zouden zijn. Dat duurde uiteraard wel even. Tot slot werd er nog een beroep gedaan op het groepsgevoel en kregen de kinderen allerlei samenwerkingsopdrachten te doen. De kinderen boven de 10 mochten nog een potje weerwolven voordat ook voor hen de dag voorbij was. Morgen staat ons weer een leuke dag te wachten met knutsels, spellen, lekker eten en natuurlijk zon!


Geplaatst

in

,