de bonte avond

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 7 vrijdag 14 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

Wat een ontzettend leuke dag is de vrijdag toch! Een van de vele tradities kwam vandaag weer terug; de brunch! Een uitgebreid kwam op tafel waar we konden kiezen uit gekookte eitjes, croissants, warme broodjes en suikerbrood. Daarbij nog een lekker glaasje sinaasappel- of appelsap. Wat zaten we te smullen! Helaas hebben we wel vandaag al afscheid moeten nemen van twee van onze kampgangers; Pien en Kees. Zij gaan namelijk lekker op vakantie! Veel plezier op Kos! De brunch was hartstikke leuk en lekker maar er moest ook vandaag wel echt gaan gebeuren… Ja, de laatste dag alweer… Dat betekent dat de koffers moesten worden ingepakt, de slaapzaal opgeruimd en schoongemaakt moest worden. Klinkt niet zo leuk maar met een leuk liedje erbij werd het snel erg gezellig.

Schminken voor de bonte avond

Toen alles weer helemaal netjes was, was het alweer tijd voor nog zo’n mooie traditie; het winkelen in het dorp. Met het busje van Michel werden we naar het dorp gebracht om daar wat leuke spulletjes te kopen voor mama, papa, broertjes, zusjes, oma’s, opa’s, nichtjes, neefjes maarrrrrr… Natuurlijk vooral voor ons zelf. Zo werd er van alles meegenomen. Snoepjes, speelgoed of iets moois om neer te zetten thuis. Als je daar dan naar kijkt, droom je gelijk weer weg bij de gedachte aan aanstaand jaar kamp…

Terug op de boerderij gekomen moest er geoefend worden voor de Bonte Avond. Sommige trokken zich terug om in het geheim te oefenen terwijl anderen in de grote zaal zaten met de muziek lekker hard en Kim oefende zelfs bij het sanitair samen met Roxanne. Iedereen was moe van het oefenen voor de Bonte Avond waardoor het avondeten er goed in ging. En wat is er nou lekkerder dan friet met een kipcorn of kaassouffle. Beetje appelmoes erbij en het het smullen kon beginnen. Ook na het eten werd er nog de laatste hand gelegd aan de acts, zodat wanneer de fluit ging iedereen er klaar voor was. Het feest kon beginnen!

Dansen maar!

Op de Bonte Avond werden er veel verschillende acts opgevoerd zoals mooie dansen, liederen en toneelstukjes. Bram werd ook nog even flink terug gepakt voor zijn daden in het bos de dag ervoor. Hij had namelijk sommigen onder ons een verkeerde route laten lopen. Dat vonden wij niet leuk! Daarom kreeg hij nog even een flinke bak met water in z’n nek gekiept. Een ander leuk onderdeel van de Bonte Avond was het jubileum van Niki, Isabel en Yvonne. Zij gaan namelijk al een aardige tijd mee als leiding! Niki en Isabel beiden 10 jaar en Yvonne alweer 25 jaar. Niki, Isabel en Yvonne: ook via deze weg nog een keer ontzettend bedankt voor jullie jaren lange inzet en mogen er nog velen volgen! Aan het einde van de Bonte Avond voerde de dames van de leiding ook nog een act op wat over ging in nog een leuke disco! Nog even lekker dansen en het kleine beetje energie wat  nog over was er nog uitgooien op de muziek van Chocolade, Hupsakee en Cowboys & Indianen. Ondertussen had Giovanni samen met Jodie de vuurkorf aangestoken waar we nog lekker even een marshmallow gingen roosteren. Nu was het wel echt genoeg geweest en zijn we lekker ons bed in gedoken.

Morgen nemen we afscheid van de boerderij waar we ook dit jaar weer veel mooie herinneringen hebben mogen maken!


Geplaatst

in

,