vossen, strijd en ontsnappen

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 6 donderdag 13 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

Speciaal bezoek…Vandaag (donderdag dus) hebben we speciaal bezoek gekregen. Welk bezoek dit was wisten de kinderen niet. Om half 9 werd iedereen langzaam wakker en begon zich klaar te maken voor het ontbijt. Omdat gisteren een vrij “rustige” dag was voor de kinderen, waren ze goed uitgerust. Tijdens het ontbijt kwam onze eerste speciale gast aan. En dat was… Marian. Marian is een oud kampleiding die tot twee jaar geleden mee op kamp ging. Marian was een van onze fantastische koks en staat vooral bekend om haar gezelligheid en vrolijkheid tijdens de corvee dienst van de kinderen in de keuken.

Vossenjacht

Na het ontbijt hadden de kinderen nog even een rust moment en konden de kinderen oefenen voor de bonte avond. Met hulp van Leonie en Michel bereidden de kinderen verschillende acts voor. Er werden dansjes, toneelstukken en zelfs goocheltrucs geoefend. Dat belooft in ieder geval al veel goeds.

Om 11:00 begonnen we dan eindelijk aan de vossenjacht. De kinderen werden verdeeld over acht groepjes. Een voor een mochten de groepjes vertrekken vanaf de boerderij richting het dorp. Daar stonden zeven vossen op hen te wachten. Andre Badkuip, Batman,

Vossenjacht

De Zebra, Elvis, Wuba Oksels, de boswachter en het oude vrouwtje. Elk groepje had een uur de tijd om alle vossen te vinden. Ook konden de kinderen extra punten verdienen door opdrachten uit te voeren voor de vossen. Wat de kinderen van tevoren niet wisten is dat een aantal vossen eigenlijk oude bekenden voor de meesten zijn. Job, Naomi, Michael en Caroline zijn langs gekomen en daarmee was onze groep met speciale gasten compleet, wat een feest! Tijdens het spel kwam het zonnetje ook goed door en maakten de kinderen er een nog groter feest van.

Na de vossenjacht was het tijd voor de lunch. De gasten worden warm onthaald door de kinderen en iedereen vraagt of ze naast hen komen zitten. ’s Middags was het tijd voor de rode draad spellen. Omdat de kinderen nog niet klaar zijn met hun opleiding gingen we hier ook tijd aan besteden. Wanneer zij in deze week alles voldoende afronden, kunnen zij een diploma verdienen. De acht groepjes kregen per onderdeel 10 minuten de tijd, er waren in totaal acht onderdelen. Zo kon je in de ruimte hangen (hier waren zeker de allerkleinsten erg goed in) en werden met een robotarm de maanstenen verplaatst. we hebben gewerkt aan precisie en aan het verzamelen in de verschillende groepen. Iedereen deed erg zijn best voor een goed cijfer en er zijn vele tienen gevallen. Er werden zelfs nog bonuspunten verdiend door het opruimen van de stapels Donald Ducks en het correct benoemen van alle planeten in de juiste volgorde. Morgen is de rapport uitreiking voor de beste van de klas, iedereen is hiernaar erg benieuwd!

Rode draad

Het avondeten voor vandaag bestond uit pita broodjes met kipshoarma en lekker veel shoarmasaus, wat zullen we vanavond heerlijk ruiken allemaal. Het eten werd uiteraard beëindigd met een mooi zangconcert voor onze gasten. Ons kamplied hebben we zelfs twee keer gezongen, zodat de gasten ook mee konden zingen de tweede keer. Nadat alle buikjes gevuld waren, was het tijd voor de toko. De toko was wederom weer geslaagd. Job, Naomi en Michael hebben de toko gedraaid.

Voor de 10- groep was het tijd geworden voor het Ruimte geluidenspel. In het bos kregen de kinderen de kans (en dit is hen ook allemaal gelukt!), om ruimtefiguren te vinden door goed naar hun geluiden te luisteren. Zo vonden de kinderen de stoere astronaut, de eenzame alien, de raket, de lancering en Buzz Lightyear. Verder de onzekere planeet 9 (de planeet die zich afvraagt waar hij heen moet gaan en waar hij hoort) en als laatste nog Pluto en de vallende ster. Alle kinderen gingen na een uitleg snel en gemotiveerd aan de slag. IJverig en enthousiast zochten zij naar de ruimtefiguren in het bos. Na het bekend maken van de winnaar was er tijd voor chocolademelk met marshmallows en het weerwolvenspel: erg gezellig zo’n moment met 10- groep.

Het geluidenspel

Voor de oudste kinderen (vanaf 10 jaar) is er een groot spel georganiseerd, een escape spel in het bos. Ze werden het bos ingestuurd, daar stonden vier kistjes met in elk kistje een cijfer voor het slot om uit het bos te komen. Deze kistjes konden ze open maken door opdrachten uit te voeren. Er waren niet alleen opdrachten om het kistje te openen, maar ook “nep” opdrachten. Naast dat de kinderen deze opdrachten moesten uitvoeren werden ze ook lastig gevallen door enge figuren. Deze figuren lieten ze niet alleen schrikken, maar ze konden ook voor 5 extra minuten hints kopen bij hen. Maar stiekem liep er ook een figuur rond met een code op zijn rug. Wat de kinderen niet wisten is dat deze code al het antwoord was om te ontsnappen uit het bos. Al met al zijn alle kinderen ongeveer 2,5 uur bezig geweest en vonden het ontzettend leuk en spannend.

Ter afsluiting van deze donderdag stond er warme chocolademelk met marshmallows op ze te wachten en een warm bed. Het was een drukke dag met veel verassingen erin. Morgen gaan we afscheid nemen van onze gasten en onze topweek afsluiten helaas. Maar hierover lezen jullie de volgende keer meer.


Geplaatst

in

,