hooibergen en strontvliegen

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 5 woensdag 12 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

Woensdagochtend… moeder natuur heeft besloten mee te doen met onze watergevechten, en ze wint met verve. Het geplande spel is te leuk om door slechts een muur van water te laten schieten, dus als de kinderen niet naar de hooiberg kunnen, gaat de hooiberg maar naar de kinderen. Concreet betekent dit dat de leiding de eetzaal tot de nok met hooi heeft gevuld, en dat is een mooi decor voor het “ik houd van Otterlo” spel.

Ik hou van Otterlo

De lunch wordt met een kleine versnapering iets uitgesteld omdat we weten dat het om 3 uur op slag droog gaat worden. Twee minuten over drie vertrekt de hele groep dan ook naar het bos voor een fantastisch nieuw spel. Roeland zet met afzetlint een groot kruis op de grond en deelt de kinderen in op leeftijd, lengte, sterrenbeeld. Na met gestrekte hand een kaartje en een onnavolgbare speluitleg te hebben ontvangen, geeft Roeland het startsein van het spel waarvan niemand begrijpt wat de bedoeling is. Uiteindelijk bleek Jeroen te leiden aan Strontvliegius Giganticus, en moest hij op de welbekende manier bevrijd worden uit het web van de spinnen. Na deze bevrijding is Valerie kunstmatig vermist gemaakt, en kreeg de hele groep opdracht haar te zoeken. Het gemiddelde Victoriekampkind kent in het Otterlose bos beter de weg dan het gemiddelde kind van Otterloosche etniciteit, dus ook dat klusje was ons wel toevertrouwd.

Het strontvliegenspel

Victoriekampslager Gelderblom heeft ons zoveel gehakt meegegeven dat we deze avond kunnen genieten van de rijkst gevulde macaroni die je ooit hebt gezien. Wil je nog wat macaroni bij je macaronisaus ?

De avond is gereserveerd voor de disco. Natuurlijk ontbreekt de labamba niet. Nadat de kleintjes naar bed zijn, mogen de groten nog even met slaapzak en kussens de wei in. Er staat een zwarte tent die er eerder niet stond, en uit alle kieren komt  rook. Ondanks alle waarschuwingen zijn de kinderen toch de tent in gegaan.

Wordt hopelijk vervolgd…..


Geplaatst

in

,