een druk programma

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 4 dinsdag 11 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

Wat een dag deze dinsdag! We hebben weer een hoop leuks gedaan. De leiding wist van te voren dat we een hoop (leuks) zouden gaan doen en dat het dus een druk programma zou gaan worden, drukker dan eigenlijk het plan was dit omdat wij maandag naar De Zanding gegaan zijn. Waar wij dan allemaal zo druk mee zijn geweest op dinsdag? Waar niet mee kunnen jullie beter vragen. In de ochtend ging na het ontbijt en de corvee (die ondanks het verplichte element toch ook erg gezellig was) al snel het knutselen van start! Er kon van alles worden gedaan en geknutseld ; er zijn mooie mobiles gemaakt met daaraan planeten en sterren, er zijn bordjes gemaakt door de kinderen met hun sterrenbeeld en er zijn pakketten en ruimtevaartschepen geknutseld. Ook de kinderen die liever iets actiefs gingen doen in plaats van knutselen, hebben zich goed vermaakt met het afschieten van raketten en maken van hele grote zeepsopbellen (lees: planeten).

Knutselen

Na een hele ochtend creatief en actief bezig te zijn geweest was het tijd geworden om te gaan lunchen. Na het verorberen van de lekkere, Otterlose boterhammen en de corvee (lees: swingend op muziek in de eetzaal opruimen en al zingend afdrogen in de keuken), was het tijd geworden voor een vertrouwd element van het kamp: de rode draad. De rode draad is de benaming voor een verzameling van spellen waarin de kinderen in groepen op leeftijd mogen laten zien hoe creatief, alert, sportief en tactisch ze zijn. Ook dit jaar is de

Rode draad

rode draad in twee ronden; de 1e ronde is nu geweest en de punten zijn opgeschreven. De 2e ronde vindt later deze week plaats. Uiteindelijk kunnen de kinderen de winnaar worden van hun groepje. Naast de spellen zijn er nog extra punten te verdienen door de kinderen, gaandeweg wordt hier aandacht aan gegeven. Dit jaar mogen de laten zien hoeveel talenten/competenties van astronauten zij in zich hebben. Alle groepen hebben goed hun best gedaan om alle spellen te spelen. De spellen hadden een grote variatie in zich. Zo was er ”shuttle repair” waar de kinderen zo snel mogelijk een onderdeel van hun raket moesten repareren en was er het raket-kegelen. Na de rode draad zijn er in de van de sponsor gekregen witte kamp t-shirts met het mooie kamplogo van dit jaar er op, van de kinderen foto’s gemaakt.

Voor de warme maaltijd mochten we met 64 personen aanschuiven in de eetzaal die zo waar omgetoverd was tot een pannekoekenrestaurant. Wij hebben de keukenleiding allemaal hartelijk bedankt, maar we blijven hen de hele week dankbaar, want ga er maar aan staan: pannenkoeken bakken voor 64 (hongerige) personen. We waren erg blij dat de keukenleiding dit toch kon doen, want de pannenkoeken hebben HEERLIJK gesmaakt (en de meloen, wat het toetje was, ook). Ook was er door een wat snellere warme maaltijd weer wat langer tijd om te zingen en eerder tijd voor een geliefd onderdeel van de kampweek: De Toko, de snoepkraam van Victoriekamp.

De drie leiding die deze dag aan de beurt waren voor de Toko, hebben erg veel lol gehad in hoe de Toko verliep! Even voor jullie idee, een weergave  van hoe de Toko verliep:

  1. De kinderen stonden te popelen om bij de Toko snoepjes te gaan kopen ; het liefst stonden zij allemaal in de snoepkraam, maar dat ging natuurlijk niet. Daarom werden er steeds twee kinderen geroepen om hun portemonneetje uit te zoeken uit de schatkist van kamp en snoepjes uit zoeken.
  2. Het snoepjes uitzoeken gaat vervolgens ook heel leuk! Er zijn kinderen die van te voren hun keuze al zo’n beetje gemaakt hebben, maar er zijn ook kinderen die iets zeggen in de trant van: 1 kikkertje….. hmmmmmm……… doe nog maar een kikkertje………. hmmmmmmm……. hoe duur zijn de schuimblokken? Doe daar dan maar 1 van …… of nee twee! Voor hoeveel geld mag ik nog snoepjes kopen (10- : 75 cent max en 10+ 1,50 max)……… mag ik ook chips en chocolade?
  3. De leiding namen voor elk kind uitgebreid de tijd om een snoepzakje naar keuze te vullen en dit met iedere 10 minuten een ander hoofddeksel op.|
  4. Na drie uur hadden alle kinderen een snoepje naar keuze 🙂

Nadat de groep 10- toko gehad had, gingen zij naar het bos gegaan voor een levend stratego spel. De grote groep werd door Giovanni nog even uitgedaagd om sportief bezig te zijn op de boerderij. Toen was het voor de 10+ groep tijd geworden om op spooktocht te gaan. Ondanks dat de groep het wel spannend vond om het bos in te gaan terwijl het al zo donker was en zij niet zeker wisten of er leiding in het bos staan om hen te laten schrikken, hadden de kinderen er erg veel zin in.

Het groepje van Bram bedankt hem voor de erg lange wandeltocht

Na de uitleg van de astronaut gingen de kinderen op weg. Alle kinderen hebben de tocht goed gelopen, maar de eer gaat nog wat extra naar de dertienjarigen die een groot deel van de tocht in de regen hebben gelopen. Nadat iedereen weer veilig terug was , kon iedereen lekker gaan slapen. Moe maar voldaan na de enerverende dag.


Geplaatst

in

,