op naar De Zanding

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 3 maandag 10 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

Daar was hij dan vandaag: de zon! Omdat het vandaag een heerlijke dag beloofde te worden met temperaturen tot boven de 25 graden kregen de kinderen een verrassing. We verklappen natuurlijk niet wat we gaan doen, maar neem je zwembroek mee! Het was namelijk weer tijd voor de Zanding! De Zanding is een camping vlak in de buurt waar er een fantastisch buitenbad is. Al een aantal jaar kunnen we met behulp van sponsoring de kinderen deze dag aanbieden. En daar zijn de kinderen (en wij!) natuurlijk erg blij mee.

Kim krijgt een modderbad

Nadat alle zwemkleding en handdoeken waren verzameld en iedereen goed was ingesmeerd gingen we op weg. Al snel kwam het water in zicht en veroverde iedereen een goed plekje in de schaduw of juist in de zon. De spelregels werden nog even goed uitgelegd en daarna rende iedereen het water in. Er werd heerlijk gezwommen, met opblaasballen overgegooid en plezier gemaakt. De wat kleinere kinderen konden zich vermaken in het ondiepe bad of een groot zandkasteel bouwen. In de modder werden zelfs modderbehandelingen gegeven waarna de kinderen soms onherkenbaar waren. Gelukkig werd je in het water snel weer moddervrij.

In de middag (nadat iedereen lekker gesmuld had van de zelfgemaakte lunchpakketten) ging al de pret heerlijk door en om 4 uur was het helaas weer tijd om onze spullen te pakken en weer terug te gaan naar de boerderij. Iedereen had er erg van genoten!

Waterpret

Na het voortreffelijk bereide avondeten was er even tijd om de boerderij te verkennen. Er werd geknuffeld met de konijntjes, er werd een potje voetbal gespeeld en andere kinderen lagen lekker te kletsen op de slaapzaal. Daarna ging de fluit en gingen we verzamelen voor het avondprogramma.

De kinderen van 6 t/m 9 jaar hebben spelletjes gespeeld uit grootmoeders tijd. Enkele voorbeelden hiervan zijn het welbekende ‘Anna-maria-koekoek’ en ‘Schipper mag ik over varen?’. Daarna was het tijd voor een heuse mini-disco. Natuurlijk werd er veel gedanst, maar er was ook ruimte voor een spel. Zo werd er het standbeeldspel gespeeld. Hierbij danst iedereen lekker mee tot de muziek stopt. Dan is het de bedoeling dat iedereen zo stil mogelijk gaat staan. Degene die beweegt is af. Na dit spel werden de tanden gepoetst en was het tijd voor een verhaaltje voor het slapen gaan. De ogen vielen gelijk dicht.

Indeling van de groepjes

De kinderen van 10 t/m 14 jaar zijn in de avond nog lekker het bos in gegaan. Hier werden ze verdeeld in 2 groepen; de ruimte-agenten en de ruimte-terroristen. Elke groep kreeg een portofoon mee. Extra belangrijk hierbij was de etherdiscipline. De ruimte-terroristen moesten op zoek naar de verschillende planeten die door het bos verspreid hingen. deze gingen ze dan (zoals het een goede terrorist betaamt) opblazen. Dit deden ze door er een glowstick bij te hangen. Op het moment dat ze dit deden gaven ze door op de portofoon “BOEM, planeet … is opgeblazen!” De agenten wilde natuurlijk voorkomen dat de planeten werden opgeblazen en konden dat doen door iemand uit de groep van de terroristen te tikken. Ze konden achter de locatie van de terroristen komen door dus zo snel mogelijk als een planeet vernietigd werd naar die locatie te gaan. Het eerste rondje was even oefenen, maar daarna werd er met veel enthousiasme gespeeld. Uiteindelijk konden alle terroristen gestopt worden voordat alle planeten waren vernietigd. Na wat te hebben gedronken gingen de oudere kinderen die dat wilden nog een spelletje weerwolven spelen en daarna lekker slapen.

Morgen staat er weer veel leuks op de planning maar daarover morgen meer. Voor nu was het weer een leuke dag, en iedereen ging weer moe maar voldaan naar bed.


Geplaatst

in

,