Selectiedagen OSA

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 2 zondag 9 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

De Otterlo Space Academy (OSA) begon in ochtend op zondag met een sportieve gangmaker. Het smokkelspel werd gespeeld op de bergen en het luie zweet werd er meteen uit gerend. De smokkelaars bleken de douane in beide ronden te slim af, waarvan in een van de ronden de douane bestond uit de leiding. Nagenietend van hun overwinning op de leiding liep de groep terug naar de boerderij om daar te lunchen.

Een eerste groepsfoto

Na de lunch was het tijd om de aspirant astronauten weer even met beide benen op de grond te zetten. In het IQ-Spel werden  verschillende educatieve stadia doorlopen om te bepalen waar eenieder gerangeerd kon worden. Wijze raad werd gegeven, diploma’s uitgereikt maar tegelijkertijd waren erbij die een bezoek aan het gekkenhuis moesten doorstaan. De IQ-scores worden inmiddels nauwkeurig door de selectiecommissie bestudeerd om te bepalen wie welke functie zal bekleden in het ruimtestation. Om de hersenpan even te laten afkoelen werd  aan het eind van de middag alle info weggespoeld met een flink watergevecht.

Na het eten trokken we onze goede schoenen weer aan en vertrokken richting het bos. Ook hier werd weer een spel gespeeld waarvan gevraagd werd om goed na te denken.

In de avond in het bos

In groepjes werd gezocht naar planeten welke in een bepaalde volgorde getoond moesten worden. Eenmaal aangekomen bij de post kreeg de groep te horen of de lijst klopte, wanneer dit niet het geval was moesten ze verder om opnieuw planeten te sparen. Het groepje dat uiteindelijk het snelst de planeten in de juiste volgorde had bewees de beste sterrenkijkers te zijn.

Met gepaste tred arriveren we ’s nachts weer op de boerderij. We drinken nog wat in de grote zaal, poetsen hierna onze tanden, schuiven in onze slaapzak en sluiten de dag wellicht af met een verhaaltje. Morgen weer een dag maar eerst draaien de sterren vanavond weer om de aarde, of was het nou andersom?


Geplaatst

in

,