Take-off

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 – Dag 1 zaterdag 8 juli

Alle foto’s van het kamp 2017 zien? Klik hier.

Normaal houden we het tijdens het kamp beschaafd met slechts 1 verslag, maar (door een klein misverstandje) verwennen we de liefhebbers met 2 verslagen. 

Laten we beginnen met het verslag van Samantha.

Vanmorgen was het eindelijk dan zo ver, het Victorie Zomerkamp! Met een bus vol met vrolijke kinderen zijn we vertrokken naar Otterlo voor een weekje zomerkamp. Iedereen had er al ontzettend veel zin in en kon niet wachten tot we er waren. In de bus werd er al volop gezongen en de leiding deed uiteraard ook gezellig mee. Eenmaal aangekomen bij de Houtkamp zorgden we er met z’n allen voor dat de bus snel leeg was en iedereen zijn of haar slaapplekje voor de komende week kan klaar maken. De bedden werden opgemaakt, slaapzakken uitgerold en knuffels kregen ook hun plekje. Intussen hadden ook alle kinderen een toegangspas ontvangen. Op deze pas stond OSA… maar wat dat betekent was nog even geheim. Ook stond bij iedereen de naam er op en een raket met voor iedereen een eigen kleur.

Stoere gasten op de achterbank

Nadat iedereen zijn plekje had gevonden, hebben we snel ons lunchpakketje opgegeten, want Karel en Roeland hadden een super leuke speurtocht voor ons uitgezet. Er werden vijf groepjes gemaakt. Tijdens de speurtocht werd het de kinderen langzaam duidelijk wat het thema is: SPACE!!! Er werden veel vragen gesteld over de ruimte en iedereen deed heel erg zijn best. Nadat alle groepjes terug op de boerderij waren gekomen, speelden we een aantal kennismakingsspelletjes zodat we elkaars namen beter leerden kennen. Yvonne en Roxanne hebben de kinderen uitgedaagd met een challenge: “wie weet aan het eind van de dag alle namen van de kinderen en leiding”. Roeland gaf hier meteen het voorbeeld, elke naam die hij niet wist of fout zegde, stond voor 1 bekertje water. Roeland is uiteindelijk met een nat pak terug gegaan naar de schuur.

Het avondeten bestond uit vermicellisoep, soepstengels en brood. Nadat de gouden regels van kamp waren uitgelegd was het nu toch echt tijd om te kijken of iemand de challenge aan kon. Jeroen en Hannah waagden een poging, ze kwamen heel ver maar helaas, het is ze niet gelukt. Ook hadden we iets te vieren na het eten. Lizzy was gisteren jarig en is 9 jaar oud geworden: GEFELICITEERD! Lizzy had een lekkere traktatie voor iedereen meegenomen en dit deze hebben we dan ook als toetje gegeten.

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2017 - Dag 1 zaterdag 8 juli
Even laten zien wat voor kaart je hebt

’s Avonds hebben we het bosspel Planetego gespeeld. Hierbij waren er twee groepjes gemaakt en moesten ze op zoek naar puzzelstukjes zonder getikt te worden door het andere team. Een heel erg leuk spel waarbij er heel wat is afgerend door het bos. Nadat de kleine kinderen op bed lagen en naar een verhaaltje luisterden dat werd voorgelezen, kregen de oudere kinderen nog een klein koekje en warme chocomel voor het slapen gaan. Het was een drukke maar vooral een leuke dag waarbij iedereen elkaar ook beter heeft leren kennen en we nu weten wat het thema is. Wij zijn reuze benieuwd naar de rest van de week.


Omdat we zeker het tweede verslag niet willen overslaan: hierbij het verslag van Roeland.

Sommige kinderen konden op vrijdag maar moeilijk in slaap vallen. Hoe zou dat toch komen? Dat had allemaal te maken met zaterdag, iets met een bus en vertrek naar Otterlo. Maar vandaag was het dan eindelijk zover! Om 11:00 verzamelden kinderen, ouders, opa’s, oma’s en bekenden zich in de speeltuin. Voor de leiding brak het eerste spannende moment uit toen het leek dat niet alle spullen in de trailer van Rebecca, de camper van Michel en de bagageruimte pasten. Na passen, meten en een beetje proppen wsa het toch gelukt! Bepakt en bezakt gingen de kinderen en leiding in de bus.  Nadat iedereen een plekje gevonden had, werden we door iedereen uitgezwaaid. Eindelijk op weg!

Door het weiland tijdens de speurtocht

In de bus kregen alle kinderen een naamkaart met kleurencode. Ook stond er een ruimteschip op en de veelbelovende letters  OSA. Wat zou dat toch betekenen? De kleurencode werd direct uitgelegd. Alle kinderen hadden een kleur. Deze kleur hoorde bij verschillende groepjes. En toen kwam de aap uit de mouw, of was het “het ruimteschip uit zijn basis…..”. De leiding had ook allemaal een kleur. En had je dezelfde kleur als de leiding , dan hoorde deze leiding bij jou. Zo kan je altijd bij iemand terecht als je vragen hebt over alles wat bij het kamp hoort. Vooral voor kinderen die voor de eerste keer meegaan op kamp, is het fijn als je weet bij wie je met vragen terecht kunt.

Waar we ook heen gaan…. Vragen de mensen…..  Wie wij zijn……  het lijflied kwam nog velen bekend voor. Al snel zong de hele bus mee. Volgens mij deed de chauffeur zelfs zachtjes mee. Na anderhalf uur rijden kwam dan daar de boerderij in zicht. De koffers, slaapzakken en wat al niet meer, het kwam allemaal uit de bus. Alle kinderen zochten een plekje in 1 van de 4 slaapzalen. De jongens en meiden van 6,7,8 en 9 slapen gescheiden in de kleine slaapzalen, die van 10,11,12 en 13 gescheiden in de grote slaapzalen.

Nadat iedereen een plekje gevonden had, werd het tijd voor de lunch. Bijna iedereen had iets vanuit huis meegekregen. Voor diegen die het al op hadden of het zo snel niet konden vinden, had de leiding wat extra meegenomen. Tijdens de lunch werden de belangrijkste kampregels uitgelegd. Niet van de boerderij zonder de leiding en bij de dieren alleen na toestemming. En het belangrijkste van allemaal, lief voor elkaar en vooral voor de leiding.

Na de lunch meteen door naar de speurtocht. Karel en Roeland waren al eerder vanuit Dordrecht vertrokken en hadden de speurtocht uitgezet. In groepjes van 10 ging iedereen na elkaar het bos in. Met pijlen was een mooie route uitgezet. Het eerste deel ging zelf langs koeien die heerlijk rustig in de wei lagen. Tijdens de speurtocht werd al snel duidelijk dat het thema dit jaar “ruimte” is. OSA staat voor Otterlo Space Academy. Wie kent alle namen van de planeten? Hoe heet die Disney film over de ruimte ook alweer?

Hoe noemen we het moment als de maan voor de zon staat? Na goed speuren, hardop nadenken en samenwerken kwam iedereen bij het eindpunt. Vandaar rap terug naar de boerderij waar de kennismakingsspelletjes gehouden werden. Het naamkaartje bleek erg belangrijk. Via verschillende kleurencodes werden steeds nieuwe groepjes gevormd. In het groepje was het natuurlijk de bedoeling om alle namen van de kinderen te onthouden. Na een uurtje kwam de grote test voor…….. leiding Roeland, Alle kinderen stonden in een grote kring en Roeland, die in het midden stond, moest alle namen af. Wat hij niet wist was dat bij elke foto naam de desbetreffende persoon een bekertje water kreeg. Tja het werd al snel duidelijk wat ze met dat bekertje mochten doen. Meer dan 20 bekers water kreeg die arme jongen over zich heen!

Roeland was de eerste met een nat pak

Na de kennismakingsspelletjes volgde het avondeten. Vers gemaakte soep en brood stonden er op het menu. Er was meer dan genoeg voor iedereen. Na het eten was er wat tijd voor jezelf, tot het fluitsignaal weer klonk. Het was tijd voor het avondspel in het bos. Charles en Leonie hadden het grote plantenspel gemaakt. Dit leek een beetje op levend stratego, maar met het verschil dat ze puzzelstukjes moesten zoeken. Het team dat als eerste de puzzel compleet had won. Na het eerste spel gingen de kinderen van 6,7,8 en 9 terug naar de boerderij. Hier stond wat lekkers voor ze klaar, waarna ze na tandenpoetsen en tekencontrole naar bed gingen. Uiteraard pas slapen na een verhaaltje. De oudere kinderen zijn nu ook terug op de boerderij en ook zij liggen heerlijk rustig op bed.

De leiding bespreekt de dag van morgen en weet het nu al….. Ook morgen wordt weer een mooie dag! Zon, zand(ing) en meer. Wat een feest!


Geplaatst

in

,