een druk programma

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2016 – Dag 6 donderdag 14 juli

Alle foto’s van het kamp 2016 zien? Klik hier.

Vanochtend weer ontwaakt tijdens een heerlijk ontbijtje met verse melk. Voor de niet-melkdrinkers hebben we 2 soorten thee en voor de leiding natuurlijk een bakkie koffie. Na het ontbijt dichte schoenen aan en in een aarzelend zonnetje op weg naar de open plek. Daar was Job gevangen genomen en was het de bedoeling dat alle kinderen hem gingen bevrijden. Ze moesten hiervoor door het bos sluipen en zorgen dat ze zonder getikt te worden met hun kaartje bij Job kwamen. De tikkers letten goed op zodat het nog maar net lukte om hem op tijd te bevrijden.

Inge belaagd door veel kinderen

Er was nog tijd voor het oeroude, welbekende water, vuur, spons spel. Sommige kinderen waren deze ochtend even op de boerderij gebleven samen met een aantal leiding. De vermoeidheid begint altijd op te spelen dit moment in het kamp. Een paar extra uur slaap doet dan wonderen.

In de middag werden de kinderen ineens deelnemer aan de VictoriekampQUIZ 2016. Geleid door Monkey en Rudi zat er totaal geen duidelijkheid en structuur in deze quiz en had iedereen dus erg veel plezier en werd er vol enthousiasme gestreden om de 5verdubbelaar en deed iedereen zijn best om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Halverwege bleek ook iedereen deelnemer te zijn van de bingo en was het tot het laatste moment spannend wie er BINGO kon roepen.

De grote Victorie kampkwis met doe-opdrachten

Terwijl iedereen druk bezig was, stonden onze keukenprinsessen ook niet stil en werd voor ons en voor Alice een heuse tea party georganiseerd. De hoedenmaker was ook uitgenodigd. Drinken was wel een uitdaging aangezien de rietjes iets groter waren dan normaal.

Momenten voor jezelf zijn er vaak voor het avondeten. De kinderen kunnen dan zelf kiezen of ze even gaan chillen op de slaapzaal, gaan kijken bij de koeien, touwtje springen, konijnen aaien etc. Bij het fluitsignaal vliegt iedereen vervolgens naar de sanitairruimte om handen te wassen. Deze avond stond nasi, sate met pindasaus en kroepoek op het menu. Er werd wederom gesmuld door alle kinderen en door de leiding.

Een spannend escape-spel in het bos

In de avond werd de groep gesplitst. De kinderen onder de 10 vertrokken voor een wondertocht door het bos terwijl de ‘grote’ kinderen Giovanni en Karel hielpen om een vuurtje te starten. De kinderen van 10 jaar mochten kiezen bij welke groep ze aansloten deze avond. Een groot deel besloot met de wondertocht mee te lopen zodat ze iets eerder naar bed konden gaan. Het spel voor de groten startte pas in het donker en eindigde later die nacht. Middels allerlei opdrachten moesten de kinderen een code vinden waarmee ze konden ontsnappen uit het ‘escape bos’.  Drie groepen kozen voor een zoektocht in het enge gedeelte. Daar kregen ze tips en vonden ze nummers bij de zgn. witte bruid en bij twee ronddolende spoken. Een creepy avond daar achter de boerderij. Warme chocolademelk en een marshmellow was een goede beloning.  Gelukkig kunnen we morgenvroeg uitslapen.


Geplaatst

in

,