speurtocht en disco

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2016 – Dag 5 woensdag 13 juli

Alle foto’s van het kamp 2016 zien? Klik hier.

Wat was het heerlijk wakker worden. Het zonnetje scheen en de temperatuur was goed. Al snel kregen we de eerste Whatsapp-jes binnen dat we in de Dordtenaar stonden. De leiding had een email gestuurd naar de redactie van de Dordtenaar om aan te geven dat we al 40 jaar met een groep kinderen van speeltuinvereniging Victorie naar Otterlo gaan. Misschien vonden ze dit wel leuk zomernieuws. Na een telefonisch interview en het emailen van wat foto’s, bleek op woensdag het artikel al in de krant te staan!

Speurtocht

Terwijl de kinderen en leiding aan het ontbijten waren, gingen 2 van de leiding het bos in om de ochtend speurtocht uit te zetten. Nadat het ontbijt klaar was, werden de groepjes bekend gemaakt en kon het eerste groepje vertrekken.

Het eerste groepje was nog maar net weg of donkere wolken omcirkelden Otterlo. Snel werd het eerste groepje gebeld en verteld dat ze terug naar de boerderij moesten komen. Net nadat ze binnen waren, barste het noodweer los. Met bakken tegelijkertijd kwam het uit de hemel. Wat waren we blij dat we allemaal binnen waren. Dankzij buienradar wisten we dat het in de middag beter zou worden. Snel werd het programma omgegooid. In de ochtend deden we spelletjes in de grote zaal. Het duurde niet lang voordat iedereen zich vermaakte met Weerwolven,  Domino, Mens Erger Je Niet en Pesten.

De lunch werd iets eerder ingepland, zodat de speurtocht zo snel mogelijk kon beginnen. En gelukkig konden de groepjes deze keer met droog weer vertrekken en ook weer terug komen. Het bleek een mooie speurtocht te zijn in het thema van Alice in Wonderland. Het bod rook heerlijk fris door de verse regen en de kinderen waren blij om weer buiten te kunnen zijn. Via een mooie weg leidde de speurtocht naar de Bergen. Een zandverstuiving waar je het mooiste uitzicht van Otterlo hebt. Langs natuurpark “De hoge Veluwe” liepen de verschillende groepjes terug. Eén groepje had het geluk een grote arend te zien wegvliegen uit een boom. Met een spanwijdte van 1,5 a 2 meter is dit misschien wel de indrukwekkendste vogel van Nederland.

Na het avondeten ontving de groep een brief van de Hartenkoningin. Vanavond zou er een feest georganiseerd worden ter ere van haar. Een feest waar iedereen moest komen opdagen. En wees op tijd, riep zo nog. Want anders!

Het grote feest van de hartenkoningin

Om 21:00 startte de disco. Het werd een weergaloze avond met een enorme lichtshow. Elk jaar nemen we vanuit Dordrecht een complete drive-in installatie mee. Met lasershow, blacklight en moving heads. Voor de kinderen en leiding altijd een mooi momentje om de dag weg te dansen. Tijdens de disco kwam de Witte Koning even op bezoek. Hij vertelde dat hij een oplossing had. De kinderen hoefden niet voor altijd bij de Hartenkoningin blijven, maar hadden een keuze. Later deze week zou hij hierop terugkomen.

Voor 6 t/m 9 was de disco eerder afgelopen. Natuurlijk moest de disco afgesloten worden met de Lambada. Het originele en unieke Victoriekamp moment. Oud-kampgangers weten wel hoe het principe werkt. Alle grote kinderen staan in een kring en op de muziek van Lambada gaan er 2 kinderen in de binnenste ring rond. Na het geven van een zoentje gaat de gezoende vervolgens de kring rond.

Na de disco ging iedereen snel naar bed, al weer vol spanning wat de volgende dag zou brengen.


Geplaatst

in

,