Creatief met de Mol

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2016 – Dag 4 dinsdag 12 juli

Alle foto’s van het kamp 2016 zien? Klik hier.

Om 8 uur klonk al weer de wekker door de slaapzalen. Een half uurtje later stond iedereen al weer paraat voor het 3 dagelijkse “handen wassen-ritueel”. Voordat de kinderen de eetzaal in kunnen, moeten ze eerst hun handen tonen. Zijn ze blinkend schoon, dan mogen ze binnenkomen. Het ontbijt is vaak het rustigste moment van de dag. Zowel leiding en kinderen nemende tijd om rustig wakker te worden.

De kutselochtend

Na het ontbijt werd de eetzaal omgetoverd in een grote knutselruimte. Bij elk kamp maken de kinderen een aantal onderdelen die goed bij het thema passen. Vanwege Alice in Wonderland maakten de kinderen een klok, een speciaal hoedje, betoverende bloemen en speciale maskers. Terwijl de kinderen aan het knutselen waren stond er buiten opeens een journalist van “De Gelderlander”. Leiding Roeland had Evelien (de boerin) gevraagd naar een telefoonnummer van een lokaal krantje. Aangezien we voor de 40ste keer op kamp gaan, leek het ons leuk hier wat aandacht te schenken. Toevallig sprak zij iemand met contacten bij “De Gelderlander”, die wist weer te vertellen dat een journalist van deze krant in Otterlo was. Hij bleek geïnteresseerd in ons verhaal en stond tijdens het knutselen voor de deur. Charles en Roeland werden geïnterviewd en vervolgens vroeg hij of er ook een foto gemaakt kon worden. De fotograaf was toevallig in de buurt en kon zo langsrijden. Bij hoge uitzondering onderbraken we de knutselochtend en gingen we met alle kinderen naar het sportveld. Op het sportveld improviseerde we snel doe- en ren activiteiten, waardoor de fotograaf mooie actiefoto’s kon maken. Tevreden gingen de journalist en de fotograaf weer verder door. Na deze tussenpauze gingen we weer naar de eetzaal, zodat iedereen zijn of haar spullen kon afmaken.

Tijdens de lunch werden we opeens gebeld door de Dordtenaar. Op maandag had de leiding een email gestuurd naar de Dordtenaar met het verzoek iets te plaatsen over ons 40 jarige jubileum. Kennelijk leidde de enthousiaste email tot positieve reactie bij de redactie. Na een telefonisch interview, kwam al het nieuws dat ook zij hoogstwaarschijnlijk een artikel gaan plaatsen.

De middag stond in het teken van Wie Is de Mol. In ieder groepje zat een geheime saboteur die probeerde geld achter te houden. Wie is niet te vertrouwen? Pas na het avondeten werden de Mollen bekend gemaakt.

De kinderen hielpen de moord op de veearts op te lossen

In de avond werden we opgeschrikt door een speciaal nieuwsbericht: moord in Otterlo. Met hulp van een lokale verslaggever is de moord gelukkig opgelost door de grote kinderen terwijl de kleineren gingen douchen en naar bed zijn gegaan.

De groten kwamen tevreden terug uit het bos en vielen ook snel in slaap.

Morgen weer een fijne dag voor de boeg!


Geplaatst

in

,