Bosspelen in Wonderland

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2016 – Dag 3 maandag 11 juli

Alle foto’s van het kamp 2016 zien? Klik hier.

Iets later dan gisterochtend startte onze eerste ‘normale’ kampdag.  Vandaag was het zover dat de nieuwe kinderen kennis konden maken met de verse melk van Otterlo. Ook de andere kinderen waren zichtbaar blij dat er melk was. De kannen waren zo leeg!

Tijdens het ontbijt kregen we uitgebreid uitleg van Roeland en Bram over planning van deze dag en niet onbelangrijk over het juiste gebruik van de toiletten en waar ze volle rollen kunnen vinden.

In volle vaart de bergen af

De corveeploeg kon na het eten aan de slag zodat we op tijd konden vertrekken naar het bos. Vandaag ging de tocht naar, wat wij de bergen noemen. Een eind lopen voor de kleintjes maar met luid zingen was dit wandelen een peulenschil. Bij de bergen moest er creatief gehandeld worden in theezakjes. Maar ja, niet al het handelswaar is echt iets waard!

Na dit spel werden Job, Roeland en Charles in het zonnetje gezet omdat zij resp. 10, 15 en 20 jaar al meegaan als leiding!

Na deze inspannende ochtend was het tijd voor een groot aantal boterhammen met, weer met lekkere melk! Ondertussen stond er weer een nieuw spel klaar op de boerderij. Na een kort moment waarin de kinderen zelf konden spelen of in de koeienstal konden rondkijken, startte een chaosspel. Flink rennen, zoeken en weer rennen.

Het Alice-spel op de boerderij

Gelukkig zorgden ook s’avonds onze keukenprinsessen voor een voedzame maaltijd. Vanavond stond er bloemkool op het programma. Tot het laatste kruimeltje was alles op.

Tot slot nog een ingewikkeld landen- vang- spel in het bos. Tekencontrole was dus niet overbodig na al die bosspelen. Een heerlijke, actieve en zonnige dag!


Geplaatst

in

,