een dagje Zanding

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2016 – Dag 2 zondag 10 juli

Alle foto’s van het kamp 2016 zien? Klik hier.

De wekker ging al erg vroeg af deze ochtend. Al om 07:30 werden de kinderen gewekt. Vandaag zou het een hele mooie zomerdag worden, misschien wel de warmste dag van de week. Dankzij onze sponsor Groeneweg B.V. kunnen we een keertje naar de Zanding toe. Een mooi natuurzwembad waar we in 20 minuten naar toe kunnen lopen. Normaal doen we dit wat verder in de week. Dit omdat de kinderen elkaar en de leiding dan beter kennen. Vanwege het mooie weer hebben we besloten de Zanding naar vandaag te verplaatsen.

Lucas opent de poort naar Wonderland

Maar eerst werd er natuurlijk ontbeten. En wel in een hele speciale eetzaal. Aangezien het thema dit jaar Alice in Wonderland is, was de eetzaal omgetoverd in Wonderland. Maar de kinderen komen natuurlijk niet zomaar in Wonderland. Gisteravond bij het avondeten kregen alle kinderen toverkristallen over het toetje gestrooid. Hierdoor zouden ze de volgende ochtend in Wonderland wakker worden. In Wonderland is alles anders. Normaal mogen de kinderen zelf een plekje in de eetzaal uitzoeken, maar in Wonderland stonden er naamkaartjes bij stoelen. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden, bleken er ook 2 leiding bij de tafels te zitten. Iedere leiding had een eigen groepje, om zo te zorgen dat op de Zanding alles goed ging. Zo werd het groepje regelmatig gecontroleerd op insmeren en wisten de jongere kinderen ook goed bij wie ze terecht kunnen.

In alle jaren zijn we nog nooit zo vroeg op de Zanding aangekomen. Al rond 09:30 hadden we ons “vaste” plekje ingenomen en konden we het water induiken. Op de Zanding verliep alles van een leien dakje. Er werd veel met elkaar gespeeld en de leiding was ook in het water te vinden. We hadden van alles meegenomen, spelmateriaal, luchtbedden, een krokodil (natuurlijk geen echte) en zwembanden. We vonden het heel vreemd, maar elke keer als de leiding op een luchtbedje in het water wilde drijven, duwden de kinderen ze ervan af. Onze uitleg van samenspelen, volledig negerend :-). Halverwege de ochtend werd er een zwempauze ingelast. Een estafette race was opgezet, waar alle kinderen aan deelnamen. Een deel “ter land” en een deel “ter zee”. Na te beginnen met een koprol, 10x rond een schep, vervolgens 10X naar de grond en tot slot het laatste stuk het water in. Nadat je leiding Niki had aangetikt, moest je weer rennend naar de volgende in je groep. Zo kwam iedereen aan de beurt. Na de estafette was het door het mooie weer, heerlijk om af te koelen in het water.  Na de lunch kwamen de 14 jarigen aan bod. Zij gaan voor de laatste keer mee op kamp en worden hiervoor in het zonnetje gezet. Dit is natuurlijk wel een heel speciaal kampzonnetje ;-). Het themateam had voor alle 14 jarigen een outfit gemaakt uit Alice in Wonderland. Als het Hartenleger moesten ze dezelfde weg weer terug afleggen. Je kunt je voorstellen dat ze heel erg veel bekijks hadden.

Over een spannend bruggetje

Op de boerderij aangekomen bleek de Hartenkoningin haar Hartenleger te zoeken. De 14 jarige voerden een aantal taken uit, waarna alle kinderen in het Hartenleger opgenomen werden. Als rode draad komt het thema een aantal keer deze week terug.

Gisteren hebben de kinderen heerlijke zelfgemaakte soep en brood gegeten. Maar voor vanavond stond de eerste complete maaltijd op het menu. Macaroni met een vleessaus en een vegetarische variant. Alle groente door de keukenleiding zelf gesneden. Na  het avondeten bleek dat veel liedjes al uit het hoofd gezongen konden worden.

Later die avond werd de corvée uitgevoerd en de toko gedraaid. De toko is een pop-up snoepwinkel op het kamp, waar alle kinderen wat snoepjes kunnen kopen. Omdat de toko meerdere keren georganiseerd wordt, zullen we daar later deze week iets meer over schrijven. De avond werd afgesloten met het weermannen (en vrouwen)spel dat op de boerderij gespeeld werd. De kinderen moesten opdrachten uitvoeren en het groepje dat de opdrachten als eerste afgerond hadden, won een echte prijs. De enige echte officiële kampponcho’s. Laten we maar hopen dat ze die deze week niet nodig hebben.

Het weermannenspel

Nu was het echt tijd voor de kinderen tot 10 jaar om naar bed te gaan. Met de kinderen van 10 jaar en ouder werd nog het weerwolvenspel gespeeld. Iedereen ligt nu op bed en wij bereiden ons voor op de volgende dag.


Geplaatst

in

,