Wij gaan naar Wonderland!

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2016 – Dag 1 zaterdag 9 juli

Alle foto’s van het kamp 2016 zien? Klik hier.

♪ ♪ Wij gaan naar de Houtkamp!

Wij gaan naar de Houtkamp! ♪ ♪

(Op de beat van ‘We will rock you’)

Eindelijk gingen we toch echt op weg naar de Houtkamp te Otterlo. Toen (eindelijk) iedereen in de bus zat, starte de chauffeur de bus en gingen we op weg met veel kinderen, 9 leiding, Alice en het Konijn (van Alice in Wonderland, oftewel het thema). Het keukenteam, Job en Roxanne waren al vooruit.

In de bus werd er kennisgemaakt met het Thema: Wonderland. Ook werd de BusBingo gespeeld! Je moest voorwerpen zoeken die te vinden waren in de bus, maar ook als je goed naar buiten keek.

Busbingo

Na een ruim uur kwamen we aan op de Houtkamp! De kinderen die al vaker waren mee geweest kregen weer het echte kampgevoel terug maar ook die nieuwe kinderen hadden het gelijk naar hun zin. Eerst moesten de slaapzalen worden ingedeeld en vervolgens moesten er bedden uitgekozen worden. Dat is elk jaar natuurlijk weer een gepuzzel want ja… je wil toch naast je vrienden. Uiteindelijk had iedereen een plekje gevonden en kon er worden geluncht. Thuis waren er allerlei lekkere  broodjes gesmeerd die ook binnen no time werden opgegeten.

Na de lunch gingen we gelijk het bos in voor de rondleidingsspeurtocht. We gingen langs  alle paden waar de speelvelden eindigen. Ondertussen kwamen we ook delen van het verhaal van Alice in Wonderland, zodat iedereen het verhaal zou kennen. De speurtocht eindigde op de open plek midden in het bos, waar het kennismakingsspel werd gespeeld: levend pesten.

Kennismakingsspelletjes

Het avondeten bestond uit heerlijke huisgemaakte groentesoep. Ook mochten er natuurlijk weer onbeperkt boterhammen worden gesmeerd. ’s Avonds gingen we ook naar het bos. Daar werden twee spellen gespeeld; het regenboogspel en, speciaal voor de wat oudere kinderen, werd ook het dwaallichtspel (melkwegspel) gespeeld.

Na deze spellen was het toch echt afgelopen voor deze dag, het moest niet al te laat terug zijn want ja… Morgen is het weer vroeg dag, vol met een leuk programma!


Geplaatst

in

,