Met Donald op zoek naar de Duckstadspullen

Verslag van het Victorie Zomerkamp – Dag 3 maandag 13 juli 2015

Een fotoverslag van het kamp 2015 is hier te vinden.

Iedereen zat al weer vroeg klaar voor het ontbijt. Van de slaapzalen naar de grote zaal moet je altijd even een stukje buiten lopen. Deze ochtend wisten veel kinderen deze afstand heel snel te overbruggen. Misschien kwam het door de gezonde trek van de buitenlucht of misschien was het toch de regen. Wie het weet mag het zeggen. Maar de leiding en de kinderen laten zich hierdoor niet ontmoedigen. Wel nee, er worden deze week niet alleen spelletjes buiten gespeeld…. ook binnen is genoeg te doen.

Na het ontbijt werd de grote zaal omgebouwd tot een grote knutselruimte. Donald Duck en zijn vriendjes moeten zich wel op hun gemak voelen in Otterlo. Een kale grote schuur helpt hier natuurlijk niet aan mee. Maar daar hadden de kinderen wel een oplossing voor. Grote tekeningen van de Duckstad bewoners, eendenpoten voor de kinderen (knal oranje natuurlijk) en petjes met strik van Katrien Duck, van alles werd er in mum van tijd gemaakt. Na een paar uurtjes was de grote zaal omgeturnd in een gezellige ruimte waar het thema van dit jaar vanaf spat.

Na de lunch was het al weer droog. Van de kans werd meteen gebruik gemaakt om het bos (voor de oud-kampgangers: de open plek) in te gaan. De kinderen kregen in groepjes de opdracht om zo veel mogelijk handel te drijven. Er waren allerlei spannende spullen te koop in het bos. Maar opgelet, 1 van de producten was een heuse “Kat in de zak”. Als dit product werd gekocht, dan kreeg je puntenaftrek. Goud vond gretig aftrek in het bos, maar laat dit nu juist de mispoes zijn. Uiteindelijk won het groepje dat het meeste gekocht had en daarbij ook nog het meeste geld over had.

Na het avondeten was het tijd voor de turbo-toko. Normaal gesproken worden de kinderen bij naam omgeroepen voor de toko. Dit kan van klein naar groot, of eerst de meisjes en dan jongens. Deze keer koos de leiding voor een ouderwetse rij. Aangezien de jongste kinderen eerst gingen douchen en de corveeploeg ook lekker bezig was, nam de rij geen oud-Russische vormen aan. Als een geoliede machine kwamen alle kinderen keurig aan de beurt.

Na de toko bleek dat de Zware Jongens een code nodig hadden om de klus van Dagobert Duck te openen. Deze code kon gevonden worden door rond de boerderij op zoek te gaan naar verschillende nummers. Groepjes renden door elkaar heen om zo snel mogelijk de code van de kluis te kunnen kraken. Het groepje dat als eerste de code gekraakt had, kreeg de meeste punten voor de Rode Draad. Ook kregen ze al een hint voor het Moordspel van morgenavond.

Na het laatste spel in de grote zaal werd het weer druk in de wasruimte. Tandenpoetsen en snel naar bed. Al jaren wordt er op sommige avonden voorgelezen uit Pinkeltje. De grote jongens vragen hier zelfs naar als er helemaal niet uit wordt voorgelezen. Vanavond werd hun honger gestild met een mooi hoofdstuk uit Pinkeltje en de Raket. Aangezien een week maar 7 dagen kent, is het nog nooit gelukt het hele verhaal uit te lezen. Maar misschien dat dit jaar…….


Geplaatst

in

,