Alle eendjes zwemmen in het water

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2015 – Dag 2 zondag 12 juli

Een fotoverslag van het kamp 2015 is hier te vinden.

Vanmorgen hoorden we “Zachtjes tikt de regen op het zolderraam”. Nou ja zachtjes, het kwam lekker naar beneden. Om 7:45 uur stond de corvee-ploeg al klaar om de tafels te dekken. Snel werden borden, bestek, brood en beleg door de regen naar binnen gedragen. Nadat de tafels gedekt waren konden we beginnen aan het ontbijt. Niet alle kinderen hadden de handen goed genoeg gewassen, dus weer terug naar de wasruimte om het beter te doen. Met blinkende handen kon het ontbijt dan eindelijk beginnen.

Spelletjes voor de Duckolympics

Na het ontbijt begon de Rode Draad. Een oud kampspel waarbij de kinderen in groepjes tegen elkaar strijden. Gedurende de week kunnen de kinderen individueel of in groepsverband punten verdienen. Aan het einde van de week wordt tijdens de Bonte Avond bekend gemaakt wie de meeste punten heeft behaald. Voor vandaag stond Duck Olympics op het programma. Wie kon het hoogste springen, wie haalde de meeste eendjes uit het water en wie was er het snelste met spijkerpoepen? Er werd een felle strijd gevoerd, waarna er bij elk onderdeel een winnaar werd aangewezen.

Na de Duck Olympics werden de ansichtkaarten uitgedeeld. Iedereen kreeg 1 kaart om op te sturen. Sommige kinderen kochten nog 1 of meerdere extra kaarten, zodat ook opa’s, oma’s, tantes en anderen verrast kunnen worden.

2015-061

Na de lunch was het gelukkig droog. Snel stevige schoenen aangetrokken en direct naar de Bergen gelopen. Dit is een zandverstuiving die wat verder van de boerderij ligt. Na een kleine 20 minuten lopen kom je bij een grote helling waar je fantastisch tegen op kunt rennen. Nou ja, naar beneden rennen kan nog veel leuker zijn! Hier speelden we het Duckstrip spel. Ieder groepje moest 8 stukjes van een stripverhaal vinden. Degene die dit als eerste voor elkaar had, was de winnaar. Maar uiteraard kon je getikt worden, en moest je vaak bovenop de helling een nieuwe opdracht halen. Ja, de puzzelstukjes lagen niet zomaar voor het oprapen!

Op de boerderij aangekomen had de keukenleiding een verrassing voor ons in petto. Er waren ontzettend veel appels meegegaan. Na het uitdelen van de appels waren er nog voldoende appels over om taart te bakken. En laat dit nu net zijn waar de keukenploeg zin in had. Voor iedereen stond er verse appeltaart met slagroom klaar. Uit ervaring weten we dat er veel smaken zijn als het op eten aankomt. Iets maken wat iedereen lekker vindt, dat is zo makkelijk nog niet. De appeltaart komt op stip op plek 1 binnen. Van alle kinderen was er maar 1 kind dat liever wat anders wilde dan de verse appeltaart!

2015-073

Na het avondeten bleven de kinderen tot en met 9 op de boerderij. Met hen werd het Weerwolvenspel gespeeld. Een kaartspel waarbij de kinderen door op te letten moeten achterhalen wie welke rol speelt. Daarna tandenpoetsen, teken controle en een verhaaltje voor het slapen gaan. In de tussentijd waren de kinderen van 9 en ouder in het bos. Daar speelden ze eerst spons, water en vuur en daarna “omgekeerd verstoppertje”. Alle kinderen liggen nu onder zeil en de leiding heeft even de tijd om de dag door te spreken en alvast stil te staan bij morgen. We verklappen niets, maar we kunnen wel vertellen dat we er ontzettend veel zin in hebben!


Geplaatst

in

,