Victorie 70 jaar – aanstaande zaterdag groot feest!

Speeltuin VictorieHiep hiep hoera, Victorie is jarig! Vandaag is het al weer precies 70 jaar geleden dat Buurt- en Speeltuinvereniging Victorie in Dordrecht werd opgericht. Op 25 juni 1945 was er nog niet gelijk een speeltuin, maar werden nog allerlei activiteiten georganiseerd in de straten en op de pleinen van de wijk Land van Valk. Vanaf 1956 kreeg Victorie een stuk grond toegewezen (op de huidige locatie) en kon de speeltuin worden gerealiseerd. In de jaren zestig werd het clubgebouw door vrijwilligers van Victorie gebouwd en kreeg de speeltuin in grote lijnen de inrichting die we nu nog kennen, al is alles natuurlijk steeds goed bijgehouden en is al het nodige vernieuwd. Met 70 jaar is Victorie de oudste speeltuin van Dordrecht. Uiteraard feliciteren wij Victorie bij deze met deze erg mooie mijlpaal, wij hopen dat er nog vele mooie jaren zullen volgen. Het Victorie Zomerkamp hoopt hier uiteraard ook nog heel lang jaarlijks een bijdrage aan te leveren door het organiseren van het kamp.

Feest

Een verjaardag als deze betekent uiteraard ook groot feest. Aanstaande zaterdag 27 juni is iedereen van 11.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom om mee te feesten. Voor de volwassenen zal er in het clubgebouw een expositie zijn met allerlei foto’s en andere stukken uit het verleden. Maar toch is het feest vooral gericht op de kinderen, met allerlei activiteiten. Ook het Victorie Zomerkamp draagt zijn steentje bij met een grote attractie op het speelveld. We willen nog niet verklappen wat we van plan zijn, maar een kleine hint is wel dat het best spannend wordt. Komen jullie ook mee feesten en kijken wat wij voor jullie in petto hebben?! Hopelijk zien we jullie zaterdag!

Jubileum Victorie Zomerkamp in 2016

Het Victorie Zomerkamp heeft nog niet de mooie leeftijd van 70 jaar bereikt, maar ook voor ons zit er een jubileum aan te komen. Als we jullie verklappen dat we dit jaar voor de 39e keer op kamp gaan, dan is het niet moeilijk te raden dat we in 2016 een jubileum hebben te vieren. En dit 40-jarige jubileum willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan, al weten we nog niet helemaal op welke wijze we een feestje willen vieren. Maar wees niet ongerust: we zullen snel van ons laten horen! Hou dus deze site en social media in de gaten. Interesse om mee te denken over een jubileum? Meld je dan aan via info@victoriekamp.nl.


Geplaatst

in